• Secretarul general al NATO a declarat că repercusiunile rebeliunii Wagner sunt „monitorizate îndeaproape” de organizația sa.
  • Jens Stoltenberg spune că tentativa de lovitură de stat evidențiază fragilitatea conducerii ruse.
  • Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că tentativa de rebeliune a arătat „fisuri reale” în autoritatea lui Vladimir Putin.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că repercusiunile rebeliunii grupului Wagner sunt „monitorizate îndeaproape” de organizația sa și că tentativa de lovitură de stat evidențiază fragilitatea conducerii ruse, scrie Sky News.

„NATO monitorizează îndeaproape evoluția situației din jurul Wagner PMC și informațiile despre presupusa sa relocare potențială în Belarus și este gata să răspundă rapid”, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Vorbind cu reporterii din Lituania, Stoltenberg a declarat: „Vedem slăbiciunea regimului rus și demonstrează, de asemenea, cât de dificil și periculos este pentru președintele Putin să se bazeze pe mercenari”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

„Este greu de prezis ce anume se va întâmpla în următoarele zile și săptămâni, dar nu ar trebui să facem greșeala [de] a-i subestima pe ruși”, a adăugat el.

Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că tentativa de rebeliune a arătat „fisuri reale” în autoritatea lui Vladimir Putin.

Premierul britanic Rishi Sunak a fost de acord cu această afirmație și a spus că este un exemplu al instabilității cauzate de invazia Rusiei care „iese la iveală”.

Cu toate acestea, la fel ca Stoltenberg, el a declarat că va fi „greu de prezis” ce se va întâmpla în continuare.

Citește și