• Google vrea să transforme platforma Youtube într-un spațiu complex care să conțină și jocuri video.
  • Compania a mai încercat să se dezvolte în lumea jocurilor video prin Google Stadia.
  • Google vrea să crească numărul utilizatorilor care accesează Youtube.

În ciuda eșecului proiectului „Google Stadia”, compania este în continuare interesată să pătrundă în lumea jocurilor video, de data aceasta prin YouTube, scrie Metro.

Proiectul „Google Stadia” trebuia să fie marea intrare a companiei în industria jocurilor prin o demonstrație a unor modele de jocurilor în cloud. Nu s-a dovedit nimic, ceea ce a dus la abandonarea proiectului de către Google după doar trei ani.

Totuși, acest lucru nu a însemnat că Google renunță la jocuri. La momentul respectiv, compania a declarat că este: „profund dedicată jocurilor și vom continua să investim în noi instrumente, tehnologii și platforme care să contribuie la succesul dezvoltatorilor, partenerilor din industrie, clienților cloud și creatorilor”.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Cu ce idei vine Google

Google testează o nouă inițiativă care îți va permite să joci jocuri video direct prin YouTube, fie prin intermediul unui browser web, fie prin intermediul aplicației YouTube pentru mobil.

Singurul joc care este testat în acest moment se numește „Stack Bounce”, practic este un joc simplu în care trebuie să spargi blocuri colorate cu o minge.

Inițiativa, denumită „Playables”, este disponibilă doar prin intermediul unui test intern la care sunt invitați să participe angajații Google. „Jocurile au fost de mult timp un punct de interes la YouTube. Experimentăm mereu noi caracteristici, dar nu avem nimic de anunțat în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Se pare că această inițiativă face parte din eforturile directorului general al YouTube, Neal Mohan, de a găsi noi modalități de creștere a YouTube, în condițiile în care cheltuielile pentru publicitate au scăzut.

Rămâne de văzut dacă acest proiect se va dovedi sau nu mai bun ca Stadia, deoarece compania va trebui să ofere jocuri pe care oamenii vor fi interesați să le experimenteze, dar și să ofere avantajele pe care le vor avea față de a le juca oriunde altundeva.

Citește și: