• Paza de Coastă americană a convocat cea mai înaltă comisie de anchetă pentru a cerceta implozia submersibilului Titan.
  • Căpitanul Jason Neubauer a spus reporterilor că resturile de pe fundul mării reprezintă o prioritate.
  • MBI este „cel mai înalt nivel de investigație pe care îl desfășoară Garda de Coastă” .

Paza de Coastă americană continuă investigațiile în cazul submersibilului Titan. „Trebuie să recuperăm resturile de pe fundul mării. Este prioritar”, a declarat căpitanul Jason Neubauer în cadrul unei conferințe de presă, scrie Insider. „Forțele sunt la fața locului și recuperează resturile”.

Ca răspuns la implozia care i-ar fi ucis pe toți cei cinci oameni aflați la bordul submersibilului OceanGate, Neubauer a declarat că Paza de Coastă a convocat o comisie de anchetă marină, cunoscută sub numele de MBI. MBI este „cel mai înalt nivel de investigație pe care îl desfășoară Garda de Coastă” și poate aplica sancțiuni civile sau penale, spune acesta.

Neubauer a precizat că investigația reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a „învăța din incident” și de a îmbunătăți reglementările și standardele de siguranță în ceea ce privește utilizarea submersibilelor.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Titanul a dispărut săptămâna trecută în timpul unei misiuni de vizitare a epavei vasului RMS Titanic, la mai puțin de două ore de la scufundare. După patru zile de căutări intense, un vehicul operat de la distanță a găsit resturi ale ambarcațiunii la 1.600 de metri de prova Titanicului.

Neubauer a declarat reporterilor că anchetatorii Gărzii de Coastă au cartografiat deja câmpul de resturi rezultate în urma imploziei. Ca răspuns la întrebările reporterilor privind posibilitatea recuperării unor rămășițe umane, Neubauer a refuzat să ofere detalii.

„Luăm toate măsurile de precauție adecvate la fața locului dacă vom întâlni rămășițe umane”, a spus el.

Citește și