• Proiectul ZGRIPTOR, propus de o echipă de opt elevi, a obținut premiul al doilea la concursul „Nasa Space Settlement Competition” din SUA.
  • Elevii români au fost susținuți de Restart Energy cu o sponsorizare de 13.000 de euro.
  • Proiectul urmărește să stimuleze inovarea în domeniul ingineriei spațiale și aerospațiale.

Proiectul ZGRIPTOR, propus de o echipă de 8 elevi de la Colegiul Internațional de Informatică din București și Colegiul Național Victor Babeș, a obținut locul 2 la concursul ”Nasa Space Settlement Competition” din SUA, scrie Business Review.

În competiție au fost înscrise peste 4.500 de proiecte din 19 țări deci lupta a fost strânsă, iar România și-a dovedit din nou profesionalismul.

ZGRIPTOR reprezintă o stație spațială în întregime, de la structurile de bază la calculele de plasare pe orbită, nevoile locuitorilor, sistemele de reciclare a resurselor folosite, reciclarea deșeurilor, modelul economic și de guvernanță.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Scopul final al proiectului este de a utiliza resursele disponibile pentru a crea o așezare autosustenabilă pe o orbită Aldrin-Cycler între Pământ și Marte. Elevii au reușit să proiecteze o stație spațială care are capacitatea de a găzdui 10.000 de persoane pentru o perioadă lungă de timp.

Cine sunt elevii premiați

Echipa câștigătoare este formată din 8 elevi și anume: Cătălin-Alexandru Tonia, pasionaț de astrofizică, fizică, matematică și chimie, George-Răzvan Chirilă care este olimpic național la astrofizică, Vladimir-George Necula care este olimpic internațional la fizică și astrofizică, Bușcu Filip care este olimpic național la astrofizică, Alesia-Nicole Untesu care este olimpică național la chimie, Alexandru-Andrei Untesu care este olimpic național la fizică și matematică și Palada Andra care este olimpică național la engleză.

„Acești tineri talentați reprezintă viitorul. Mă bucur că am putut face parte din povestea lor și sunt sigur că vom mai auzi de ei în viitor. Restart Energy apreciază și susține inovația, performanța și educația. De fapt, astfel de proiecte au mai existat, am oferit burse sau granturi de performanță în trecut și am contribuit la dotarea școlilor și laboratoarelor cu calculatoare”, spune Armand Domuța, Directorul General Restart Energy.

Citește și: