• Ultramaratonista Courtney Dauwalter a doborât recordul feminin la cursa de 160 de km Western States din California, depășind cu peste o oră recordul anterior.
  • Dauwalter a terminat Western States 100 – cea mai veche cursă de 160 de km din lume – în 15 ore, 29 de minute și 34 de secunde.
  • În proba masculină, britanicul Tom Evans a câștigat în 14 ore, 40 de minute și 22 de secunde – al patrulea cel mai rapid timp din istoria cursei.

Ultramaratonista Courtney Dauwalter a doborât recordul feminin la cursa de 160 de km Western States din California, depășind cu peste o oră recordul anterior. Dauwalter a terminat Western States 100 – cea mai veche cursă de 160 de km din lume – în 15 ore, 29 de minute și 34 de secunde, cu aproape 80 de minute mai repede decât recordul lui Ellie Greenwood, stabilit în 2012. Cursa a avut prima ediție în 1974, scrie CNN.

Zăpada a acoperit o mare parte din etapele inițiale ale traseului înainte ca alergătorii să coboare într-o secțiune neumbrită, distrusă de incendiul Mosquito de anul trecut.

După ce a alergat alături de Katie Schide, Dauwalter a început să se distanțeze după 30 de km, reducând constant recordul traseului al lui Greenwood.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Cursa care se întinde pe 18.000 de metri de urcare și aproape 23.000 de metri de coborâre pe traseele californiene, Western States se încheie pe pista de alergare a unui liceu din orașul Auburn din Placer County.

Dauwalter, care își va apăra titlul la Hardrock 100 din Colorado, peste trei săptămâni, a câștigat și în 2018 Western States 100, deși timpul ei din acest an a fost aproape de două ore mai rapid.

Schide a terminat pe locul al doilea sâmbătă, în 16 ore, 43 de minute și 45 de secunde, care a fost, de asemenea, mai rapid decât precedentul record al traseului lui Greenwood.

În proba masculină, britanicul Tom Evans a câștigat în 14 ore, 40 de minute și 22 de secunde – al patrulea cel mai rapid timp din istoria cursei.

Citește și: