• Expersia „de bună seamă”, care s-a regăsit în cerințele primului subiect de la proba la Limba și Literatura Română, le-a dat bătăi de cap elevilor.
  • Expresia a fost căutată pe platforma Dexonline de peste 100 de ori până în ora 10:00.
  • Astăzi, la ora 09:00 s-a ținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, respectiv proba la Limba și Literatura Română, care s-a încheiat la ora 12:00.

La subiectul 1 de la Bacalaureat, la proba Limba și Literatura Română, elevii de la Real și Tehnologic au primit un text la prima vedere unde trebuiau să indice „sensul din text al secvenței de bună seamă”.

Este vorba despre un fragment din „Ion Creangă, viață și opera”, de la George Călinescu. Se pare că platforma Dexonline a înregistrat aproape 100 de căutări pentru termenul „de bună seamă”, până în ora 10:00.

Ce a postat Dexonline

Dexonline a postat pe pagina oficială de Facebook informațiile și a scris că: „ În ultima lună a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

După ora 12:00 deja numărul căutărilor a crescut la 771 și s-au mai adăugat termeni precum: „implozie”, „bunăvoie”, „seamă”, „asetiv”, „distopie”, „ipoctrit”, „introvertit”, „insurecție” și „paradigmă”.

​​Baremul la română la BAC 2023 a fost publicat de Ministerul Educației la ora 15.00. Examenul de Bacalaureat continuă mâine cu proba la matematica și istorie, iar miercuri elevii vor susține proba la alegere a profilului.

Citește și: