• O franțuzoaică își doboară propriul record mondial, cântând la acordeon timp de peste 75 de ore, 26 de minute și 8 secunde.
  • Christelle De Franceschi a cântat timp de trei zile consecutive, fără niciun moment de pauză.
  • Acordeonistă de la vârsta de șapte ani, aceasta a trebuit să se supună unei pregătiri fizice solicitante pentru a reuși în provocarea sa.

O franțuzoaică doboară recordul mondial la acordeon. Aceasta a cântat la instrument non-stop timp de trei zile, scrie TF1.

Aceasta a stabilit un record mondial, cântând la acordeon timp de peste 75 de ore, 26 de minute și 8 secunde. Este o performanță pentru Christelle De Franceschi, care a cântat timp de trei zile consecutive, fără niciun moment de pauză.

În acest fel, ea și-a depășit propriul record mondial, care era de 51 de ore și 43 de minute. Performanța ei ar putea fi certificată în curând de Cartea Recordurilor Guinness.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

În fața a peste 200 de spectatori adunați în fața primăriei din Hergnies, orașul său natal, femeia și-a sărbătorit victoria cu emoție. Acordeonistă de la vârsta de șapte ani, ea a trebuit să se supună unei pregătiri fizice solicitante pentru a reuși în provocarea sa.

Fostă profesoară de acordeon, Christelle se antrenează și pentru a fi o sportivă desăvârșită. Christelle de Franceschi merge pe jos, practică Krav-maga și o artă marțială rusă. Pentru a o ajuta să își doboare recordul, ea a apelat la ajutorul a trei antrenori. Un antrenor sportiv, un antrenor mental și un mentor de viață i-au dat o mulțime de sfaturi despre cum să își găsească energia în timpul maratonului muzical. În timpul acestei provocări, acordeonistul a avut voie doar o pauză de cinci minute la fiecare oră.

Startul a fost dat miercuri, 21 iunie. Deși până vineri seară muziciana și-a depășit propriul record mondial de 2022, ea a fost hotărâtă să cânte la instrumentul său cât mai mult timp. Ea a reușit să reziste o a treia noapte consecutivă. „Două băi în apă rece și o ceașcă de cafea la 4 și 5 dimineața au ajutat-o să reziste”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului pentru France Bleu. În cele din urmă, sâmbătă, 24 iunie, la ora 18.40, ea a cântat ultima notă la acordeon.

Mândră de reușita sa, aceasta a mulțumit călduros susținătorilor săi. Christelle de Franceschi trebuie acum să își finalizeze cererea pentru ca recordul său să fie aprobat. Intervievată de La Voix du Nord, muziciana „nu închide ușa” unei a treia încercări de a-și bate recordul mondial. Cu toate acestea, pentru moment, ea explică faptul că vrea să se dedice altor proiecte.

Citește și