• Muzeul „Prado” a anunțat un proiect numit: „Esența unui tablou”.
  • O creație a artistului belgian Jan Brueghel încorporează mirosuri.
  • Vizitatorii pot simți zece mirosuri diferite provenite de la tablou.

De acum poți să mergi la muzeu și să te încânte…mirosul. La Muzeul „Prado” din Madrid a fost lansată o expoziție specială.

Simțul mirosului artistului belgian Jan Brueghel (1568-1625) este cel aflat în centrul experienței olfactive. Tabloul picat în anul 1617 conține nu doar multe elemente și detalii vizuale, ci și zece mirosuri inspirate din pictură.

Am lucrat ca să existe niveluri de intensitate ale mirosului, astfel încât toate elementele să aibă un nivel egal de intensitate. Am creat trei parfumuri și șapte materii prime. Acestea din urmă sunt foarte puternice și ne doream să fie apreciate în toată profunzimea lor”, a spus Alejandro Vergara, curator al Muzeului „Prado” din Madrid.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Curatorul muzeului a pornit un parteneriat cu Gregorio Sola, un parfumier cunoscut din Barcelona, care are o companie numită Puig.

Tabloul îi înfățișează pe Venus și Cupidon înconjurați de flori, păsări și alte elemente care au putut fi transformate într-un parfum subtil.

Muzeul „Prado” din Madrid este una dintre cele mai vizitate atracții din oraș. Peste trei milioane de vizitatori se adună la acest muzeu pentru a fi martorii a numeroase capodopere renascentiste și baroce. Clădirea muzeului este alcătuită din patru etaje și găzduiește peste 7.500 de picturi, 8.000 de desene și 1.000 de sculpturi.

Colecția Prado cuprinde artă europeană din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XX-lea, inclusiv picturi spaniole, italiene și flamande. În cadrul acestuia pot fi, de asemenea, găsite sculpturi, fotografii, desene și alte lucrări de artă.