• George Enache: Europa e o pepinieră a creatorilor vizionari, care inovează design-ul.
  • George Enache: Europa a adus o contribuție de neegalat istoriei și industriei fashion.
  • Capitalele modei precum Milano, Paris, Londra sau Berlin găzduiesc celebrele săptămâni ale modei – Fashion Week-uri.

Iar acum te întreb cu ce te îmbraci azi? Îți reamintesc astăzi, de Ziua Europei, că bătrânul continent
este o „pepinieră de creatori vizionari, care deschid drumul spre inovație și desing”.

Europa a adus o contribuție de neegalat istoriei și industriei fashion. Acest continent a fost dintotdeauna un epicentru al modei. De-alungul secolelor, țările europene au fost recunoscute pentru creativitate, inovație și rafinament, influențând tendințele și stilurile vestimentare din întreaga lume.

Unul dintre cele mai mari daruri ale Europei este patrimoniul său cultural, care a stat la baza sursei de inspirație pentru majoritatea designerilor. De la eleganța clasică a Parisului la minimalismul scandinav, Europa oferă o varietate bogată de stiluri și concepte care au fost integrate în lumea modei contemporane.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Capitalele modei precum Milano, Paris, Londra sau Berlin găzduiesc celebrele săptămâni ale modei – Fashion Week-uri care dau trenduri în întreaga lume.

Craftsmanship-ul european al artizanilor marilor case de modă își are propriul renume, apreciat și căutat pentru valențele de neegalat.

Ce a oferit Europa modei? Părinții care au făcut penierat, cum ar fi Gabriel Channel, Christian Dior, Cristóbal Balenciaga, Yves Saint Laurent și lista ar putea continua.

Chiar și acum, generația tânără de creatori revoluționează industria fashion la nivel mondial, pentru că Europa este pentru modă…acasă.

Citește și