• Calea Victoriei este în plin sezon al programului „Străzi deschise”
  • Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” a ajuns la al patrulea an
  • Demersul te invită să te reconectezi cu orașul în care trăiești sau pe care îl vizitezi
  • Expoziția „Forma Apei” o vezi la Galateea, pe Calea Victoriei, până pe 28 aprilie

Te invit să descoperi Bucureștiul în al patrulea an în care Calea Victoriei devine pietonală la final de săptămână.

Călin Căprariu este jurnalist și te lămurește destul de repede în ce fel se schimbă proiectul: „Diferența anul ăsta este că a fost mult mai așteptată Calea Victoriei decât anul trecut. Și încă de la prima zi de deschidere, din luna aprilie, au fost foarte mulți oameni care au venit. Inclusiv cu copiii, foarte mulți ca să consume distracția de pe Calea Victoriei. Dar în special datorită timpului de afară”.

Deja te amețește aglomerația de pe Calea Victoriei? În mijlocul vânzolelii îți fac cunoștință cu o cameră de liniște. O galerie de artă.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Clara Dărângă este scenograf. Dar se ocupă de o galerie de artă chiar în mijlocul bulevardului din ce în ce mai populat spre seară. „Sâmbăta și duminica, Galeria Galateea este închisă. Dar fiindcă există acest eveniment, la pas pe Calea Victoriei, o ținem special deschisă ca lumea să poată să intre – cei care nu pot să intre în timpul săptămânii, sunt la serviciu sau alte probleme”.

Artistul Iulian Vârtopeanu își măsoară lucrările ca tot atâtea evadări din zgomotul străzii: ”E o promovare faptul că evenimentul Străzi Deschise, cu transformarea Căii Victoriei în cale pietonală, a coincis cu expoziția mea. E o promovare pentru că sunt foarte mulți oameni care se plimbă și sunt foarte multe evenimente culturale în acest timp. Oamenii sunt dornici să iasă din casă”.

Citește și