• Filmele ar putea arăta ca în anii 1930
  • Regizorilor britanici li se recomandă să elimine scenele de sex pentru ca actorii să fie protejați de coronavirus
  • Cineaștii sunt încurajați să se gândească la alternative asemănătoare celor din Epoca de Aur a Hollywood-ului

Ai putea să nu mai vezi scene de sex în producțiile britanice care se filmează acum. Motivul cred că îl bănuiești – epidemia de coronavirus. Regizorilor britanici li se recomandă să taie scenele de sex din producțiile viitoare pentru a-i proteja pe actori de coronavirus, scrie The Guardian.

În loc de nuditate, vei vedea momente inspirate din producții clasice din Epoca de Aur a Hollywood-ului, cum ar fi „Casablanca“ (1942). Așa că, vei simți că te întorci în timp, în anii 1930, când Codul Hays a interzis difuzarea sexului pe ecrane. Sfatul vine din partea Directors UK, asociația profesională pentru regizorii de film din Marea Britanie care sugerează alternative creative pentru a evita scenele de sex cu interacțiune fizică, în timp ce este necesară distanțarea socială, reglementările venind cu scopul de a oferi actorilor un cadru sigur de muncă în pandemie.

Noua îndrumare sugerează că actorii „ar putea fi arătați în timp ce se dezbracă sau se îmbracă după actul în sine“ sau pe ecran ar putea fi difuzate imagini cu picioarele care „se mișcă sub așternuturi“. Regizorii ar putea arăta, de asemenea, „închiderea ușii dormitorului, acțiunea care urmează lăsând loc imaginației spectatorului“. O altă sugestie, în cazul în care scenele de sex sunt imperios necesare, este ca actorii să formeze un cuplu în viața reală.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Regizorul Jessica Hobbs, care a lucrat la următorul sezon „The Crown“, spune  că regizorii trebuie să gândească outside the box pentru o muncă în siguranță în timpul pandemiei: „Cel puțin pentru următoarele luni, poate un an, trebuie să fim creativi în ceea ce privește modul în care abordăm intimitatea. Nu spunem «anulăm totul», ci spunem să ne uităm la produsul nostru și să încercăm să îl facem în condiții de siguranță în actuala situație de criză“.