- Festivalul de Artă Sacră Măgura 2024 va avea loc în perioada 2-4 august în satul Măgura din județul Brașov.
- Programul festivalului va include ateliere și demonstrații interactive, expoziții de familie, spectacole și recitaluri.
- Evenimentul este un demers de promovare a artei sacre și a tradițiilor culturale românești.
Pitorescul sat Măgura din județul Brașov se va anima și în acest an de spectacolul impresionant de artă, muzică și slavă al ”Festivalului de Artă Sacră Măgura, 2024”. Timp de trei zile (2-4 august), satul Măgura (Măgura Branului) va deveni un pol important de atracție culturală pentru brașovenii și turiștii care vizitează zona Moieciu-Bran. Tema din acest an a evenimentului fiind „Meșteșugari și Familii de Artiști”.
Advertisment
Festivalul de Artă Sacră Măgura 2024 va explora bogăția tradițiilor artistice transmise din generație în generație și va celebra comunitatea și valorile comune. Într-o lume în continuă schimbare, festivalul nostru oferă un refugiu de autenticitate și o redescoperire a rădăcinilor culturale prin prisma meșteșugurilor și a artelor sacre. Festivalul își propune să întărească legăturile dintre generații și să promoveze valorile comune de respect, autenticitate și comunitate. Prin reunirea meșteșugarilor și a familiilor de artiști, demersul cultural va crea o platformă unde tradiția și inovația coexistă armonios, iar participanții devin o parte vitală a unui țesut cultural viu și dinamic.
Festivalul se va desfășura la Casa Artiștilor din Măgura și în diverse locații din sat, programul festivalului fiind variat și cuprinzător pentru a satisface diverse gusturi și interese culturale:
Recomandări
- Ateliere și Demonstrații: meșteșugarii vor oferi demonstrații interactive și ateliere, în care participanții vor avea ocazia să învețe tehnici tradiționale de la cei mai buni artiști: sculptură în lemn, pictura pe sticlă și broderie.
- Expoziții de Familie: familii de artiști vor expune lucrări, evidențiind influențele și tradițiile care au modelat creațiile lor. Fiecare expoziție va spune o poveste despre continuitate și evoluție artistică în cadrul unei familii.
- Spectacole și Recitaluri: pe scena festivalului vor urca trupe și ansambluri artistice formate din membri aceleiași familii, oferind spectacole care îmbină tradiția cu inovația. Muzica și dansurile tradiționale, vor facilita crearea unei atmosfere de comunitate.
- Conferințe – Discuții: un spațiu dedicat dialogului și schimbului de idei, unde artiștii și spectatorii se pot întâlni, discuta și colabora.
- Târgul Meșteșugarilor: un târg vibrant unde vizitatorii sunt martori confecționării unor obiecte de artizanat unice.
Satul de la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi va vibra la cântările unor voci sonore ale scenelor muzicale românești și internaționale – Bogdan Simion (culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România), Ansamblul Trei Parale (grup revivalist, al cărui repertoriu este bazat pe o amplă cercetare etnomuzicală, și care abordează genuri muzicale variate și reinterpretate) -, precum și voci și instrumentiști de renume ale artei lirice din România.
Artiști și meșteri invitați: muzicienii Miruna Nagy (harpă), Radu Nagy (violoncel), Valerie Cioloș-Villemin, Florence Villemin (voce), Alexandru Chiriac (bariton), Anda Pop (soprană), Ruxandra Donose (soprană), Adrian Despot; coregraful Benone Pepine, sculptorul Emanuel Chiriac, omagiu adus artiștilor plastici: Marin Gherasim, Florin Ciubotaru și Onisim Colta, Minisatul Sfântul Andrei, Șezătoarea Firele Zamfirei, Măgura și Șezătoarea de la Brașov, meșterii șițari de la Rucăr și Moieciu.
Evenimentul, inițiat și coordonat de artistele Angela Amecke și Valérie Cioloș-Villemin organizat cu sprijinul Asociației Măgura Ecoturistică, este un demers de promovare a artei sacre și a tradițiilor culturale românești.
Vă invităm să vă alăturați nouă în această călătorie artistică și spirituală, să devenim împreună o mare familie unită prin artă și meșteșug!
Pentru mai multe informații și programul complet al festivalului, vă invităm să vizitați site-ul nostru oficial: www.festivalmagura.ro, și pagina noastra de Facebook “Festival de Arta Sacra Magura”.
Accesul la Festival este gratuit. Locurile sunt însă limitate, de aceea vă invităm să vă înscrieți.
Acest Festival nu ar fi posibil fără suportul voluntarilor și fără sponsorii care ne sunt alături: GRAWE România, AQUA Carpatica, Mama Cozonacilor, BRICO DEPOT, Ferma Cățean, La Săndel, etc.
Citește și
- Erdogan amenință Israelul cu intervenție armată. Care sunt șansele ca Turcia să se implice în război
- ANM: 2024 este cel mai secetos an din istorie. Fermier: „Ultimii patru-cinci ani de zile au fost foarte grei pentru agricultura din România”
- Inteligența Artificială devine partenerul fermierilor. Expert A.I.: „Datele trebuie cumulate și analizate. Un algoritm va detecta cu luni înainte perioadele secetei”
Partenerii noștri