• 23 de filme se află în cursă pentru trofeul principal al festivalului „Leul de Aur”.
  • 3 dintre cele 23 de filme care se află în cursa pentru „Leul de Aur” sunt afectate de grevă.
  • Actorii din „The Killer”,„Maestro” şi „Poor Things” nu vin la festival din cauza grevei.

Festivalul Internațional de Film la Veneția intră azi în ziua a II-a. Până pe 9 septembrie la Lido vor fi proiectate zeci de filme noi. Ediția cu numărul 80 a fost umbrită anul acesta de greva scenariștilor și actorilor de la Hollywood.

Doar 3 dintre cele 23 de filme care se află în cursa pentru Leul de Aur, premiul principal, „The Killer”, „Maestro” şi „Poor Things” sunt afectate de grevă. Prin urmare actorii care fac parte din lungmetrajele enumerate nu se vor prezenta pe covorul roșu. Vorbim aici de Emma Stone, Michael Fassbender şi Bradley Cooper, actor, dar și regizor al filmului „Maestro”.

Totuși e un scenariu fericit, Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului, a declarat că, după ce greva a fost anunțată, el credea că festivalul o să piardă toate filmele americane.

Recomandări

25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA

Cum a decurs prima zi de festival?

Festivalul s-a deschis cu proiecția filmului Comandante. Unul dintre cei mai cunoscuţi actori italieni, Pierfrancesco Favino, actorul principal din Comandante a lansat ieri un mesaj: „Mi-aş dori ca actorii italieni să fie mai prezenţi în filmele internaţionale în care sunt scrise personaje italiene”.
Mesajul vine în contextul în care astăzi, la festival, are loc premierea filmului „Ferrari”. Lungmetrajul care prezintă un personaj emblematic italian, pilotul de curse Enzo Ferrari, a fost interpretat de Adam Driver iar soția sa din film de – Penelope Cruz.Acesta nu este singurul exemplu.

Și în urmă cu doi ani, Driver a interpretat rolul unui alt italian cunoscut, Maurizio Gucci, în filmul „House of Gucci”, de Ridley Scott. Alte roluri italiene au fost interpretate de Lady Gaga, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek şi Al Pacino.

Citește și