• Donald Trump este acuzat că și-a umflat averea, ca să dea bine în fața băncilor.
  • În 2010, Donald și Melania Trump nu au plătit impozit pe venit.
  • Trump spune că ancheta este ridicolă, iar procuroarea este rasistă.

Donald Trump este acuzat că și-a umflat averea, ca să dea bine în fața băncilor. Timp de zece ani, între 2011 și 2021, fostul președinte american și-a modificat declarațiile de avere după cum i-a venit mai bine: fie în creștere, ca să dea bine în fața băncilor, fie în scădere, ca să păcălească fiscul.

Procurorul general din statul New York, Letitia James, a transmis Curții supreme locale sute de pagini de documente care susțin plângerea în civil pe care depus-o în septemebrie 2022. A cerut de la Donald Trump, copiii săi și Trump Organisation 250 de milioane de dolari de penalități și dobânzi pentru fraude fiscale și financiare, scrie Le Figaro.

Activele grupului, cluburi de golf, hoteluri de lux și alte proprietăți au fost fie supraevaluate, fie subevaluate. Între 2011 și 2021, inclusiv când era la Casa Albă, Donald Trump a supraevaluat situația sa finanaciară cu procente cuprinse între 17 și 39%, adică între 812 milioane și 2,2 miliarde de dolari.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA

Un proces civil va începe în 2 octombrie, după o audiere preliminară care va avea loc în fața Curții Supreme în 22 septembrie.

În ianuarie, Trump Organisation a fost condamnată să plătească o amendă penală de 1,6 milioane de dolari pentru fraude fiscale și financiare. Procesul în civil din această toamnă se anunță mai spectaculos și vine în așteptarea celorlalte procese care îl aștepată ăe fostul președinte.

Donald Trump a denunțat ancheta, pe care a numit-o ”ridicolă”, iar despre Letitia James, magistrat afro-american ales de Partidul Democrat, a spus că este rasistă.

Ce taxe au plătit Donald și Melania Trump?

Donald Trump nu a spus niciodată ce taxe a plătit, dar anchete de presă au arătat, de-a lungul anilor, posibile încălcări ale legii. Anul trecut, membri democrați ai congresului au dezvăluit de taxe a plătit familia Trump timp de șase ani, între 2015 și 2020, scrie The Guardian.

Astfel, Donald și Melania Trump au plătit 641.931 de dolari impozit federal pe venit în 2015, 750 de dolari în 2016 și 2017, aproape un milion în 2018, 133.445 în 2019 și 0, în 2020. Cifrele reflectă pierderi masive în afaceri pentru Trump și contrazic narativul fostului președinte despre succes și bogăție, elemente esențiale ale brandului său personal în timpul campaniei din 2016, mai scriu jurnaliștii britanici.

Cum se apără Donald Trump: Am fost prea ocupat să salvez lumea

Într-o depoziție din luna aprilie, Donald Trump s-a apărat în fața acuzațiilor de fraudă, fostul președinte a spus că a fost prea ocupat să salveze lumea, ca să mai fie și atent la detaliile financiare.

Business Insider publică fragmente din audierea omului de afaceri.

”Deci ați fost prea ocupat pentru companie?”, l-a întrebat Kevin Wallace, avocat la biroul procurorului Letitia James despre afacerile din 2015.

”Într-un fel, da. Cred că puteți spune asta. Este un alt fel de a o spune. Am fost foarte ocupat. Am fost, am considerat asta, cel mai imporatnt job din lume, am salvat milioane de vieți. Cred că ați fi avut un holocaust nuclear, dacă nu aș fi negociat cu Coreea de Nord. Cred că ați fi avut un război nuclear, dacă nu eram ales.”, spunea atunci Donald Trump.

Citește și

Guvernul prelungește valabilitatea polițelor Euroins cu încă 3 luni

Detalii din camerele de război ale fraților Tate. Ghid se seducție și manipulare, teste de supunere, condiționare pavloviană

Comisia Europeană vrea să strângem cureaua la cheltuielile bugetare. Cristian Hostiuc: Urmează patru rânduri de alegeri și  s-ar putea să ne trezim cu o criză politică și cu o criză economică