• Casele de producţie artistică vin la Veneţia pentru a prezenta o selecţie puternică de filme noi, care vor contribui la a-i convinge pe oameni să iasă din casele lor şi să revină în cinematografe.
  • Julianne Moore, care are în palmares un premiu Oscar, a declarat că speră să vadă filme care îi vor face inima să bată mai repede în perioada pe care o va petrece la Veneţia în calitatea sa de preşedintă a juriului.
  • Cea de-a 79-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 31 august – 10 septembrie. 

,,Arta ar trebui să aibă câştig de cauză în faţa businessului în orice dezbatere despre viitorul cinematografiei” , a declarat actriţa americană Julianne Moore, care prezidează juriul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, a cărui ediţie din 2022 a început, scrie Reuters.

Evenimentul din acest an, care se va desfăşura timp de 11 zile, reuneşte cineaşti din lumea întreagă şi oferă o expunere esenţială pentru companiile de producţie mici şi experimentale, prezente la Veneţia alături de unii dintre giganţii industriei cinematografice, precum platforma Netflix.

Cea de-a 79-a ediţie a Mostrei de la Veneţia are loc într-o perioadă în care cinematografele tradiţionale întâmpină dificultăţi în tentativele lor de redresare după pandemia de COVID-19, o situaţie care a dus la apariţia unor întrebări despre viabilitatea lor financiară.

,,Atunci când vorbim despre viitorul cinematografiei, discuţia se degradează adeseori şi duce la întrebarea despre cum va arăta viitorul acestui business, însă acesta nu este viitorul artei” , a declarat Julianne Moore în faţa reporterilor.

,,Vor exista întotdeauna sisteme diferite de livrare. Felul în care trăim, felul în care lumea progresează se schimbă constant, însă arta nu se schimbă” , a adăugat actriţa.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Printre momentele culminante ale festivalului se numără sosirea vedetelor: Penélope Cruz, Timothée Chalamet şi Isabelle Huppert

Casele de producţie artistică vin la Veneţia pentru a prezenta o selecţie puternică de filme noi, care vor contribui la a-i convinge pe oameni să iasă din casele lor şi să revină în cinematografe.

Julianne Moore, care are în palmares un premiu Oscar, a declarat că speră să vadă filme care îi vor face inima să bată mai repede în perioada pe care o va petrece la Veneţia în calitatea sa de preşedintă a juriului.

,,Nu am nicio idee la ce să mă aştept şi avem la dispoziţie aceste 10 zile pentru a vedea cele 23 de filme din competiţie, iar faptul că nu ştii în nicio zi la ce să te aştepţi şi nici care va fi reacţia ta reprezintă ceva electrizant” , a adăugat actriţa americană.

Lungmetraje regizate de cineaşti de marcă, precum Darren Aronofsky, Alejandro Gonzalez Inarritu, Luca Guadagnino şi Jafar Panahi, vor fi proiectate în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2022, în a cărui secţiune Orizzonti a fost selectată şi o peliculă din România, ,,Spre nord” (,,To The North”), regizată de Mihai Mincan.

Juriul competiţiei oficiale de la Veneţia va fi prezidat în acest an de actriţa americană Julianne Moore. Cea de-a 79-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 31 august – 10 septembrie.