• Festivalul Internațional Shakespeare Craiova a debutat în 1994.
  • La ediția de anul acesta ai 160 evenimente și peste 700 de artiști din toată lumea care vin la Festivalul Shakespeare.
  • Spectacolele în aer liber au atras sute de persoane în parcările, piețele și parcurile din Craiova.

Shakespeare este contemporan cu tine. Își păstrează genialitatea, dar se redescoperă și se adaptează vremurilor. Astăzi, într-o lume a egalității de șanse, regizorul Alexandru Boureanu de la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova scoate pe scenă Doamnele lui Shakespeare”.

Și nu oricum, ci într-o plimbare prin cartierele Craiovei, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare. Primul popas, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, a fost în parcarea unui mall din oraș.

Alexandru Boureanu, regizor, spune: Ne-am imaginat cu Elizabeta îl cheamă pe Willian la ea și-i spune:bun, acum, vreau și eu un text doar cu femei. (…) Și în acest work in progress, în această joacă, de fapt, actrițele lui Shakespeare, care au jucat Julietta, care au jucat Rozalinda, Lady Macbeth, toatee acst roluri importante din dramaturgia shakespeariană, mici fragmente ne sunt readuse pe scenă făcând un remake.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Și dacă spectactorii nu vin la teatru, atunci vine teatrul la spectatori. Noul concept de spectacole în spații neconvenționale domină ediția de anul acesta a Festivalului Shakespeare de la Craiova. În cele 11 zile sunt programate peste 160 de evenimente în 20 de spații indoor și outdoor.

Raluca Rădulescu, critic de teatru spune: Cred că, în România, e important să ne recalibrăm puțin și să ne restabilim un sistem de valori, că noi aici am cam uitat cum e cu valoarea. Vrem să aducem publicul la teatru și nu teatrul la public. Și cred că asta e important – să aducem publicul la teatru, chiar începând din stradă. ”

Spectacolele în aer liber au atras sute de persoane în parcările, piețele și parcurile din Craiova. Unii au fost încântați că pot vedea teatru în drum spre cumpărături, de exemplu. Alții, consideră că Shakespeare își are locul doar în clasica sală de teatru. „Nu cred că într-o zonă cu trafic, cu muzică, e…Până la urmă, nu cred că e o idee bună. „