• Între 19-29 mai la Craiova are loc Festivalul Internațional Shakespeare, ediția a XIII-a.
  • La această ediție sunt 160 de evenimente, iar spectatorii din București au 6 caravane culturale pentru Festival.
  • În calitate de partener al evenimentului, Primăria municipiului Craiova a alocat 2.500.000 lei de la bugetul local pentru organizarea manifestărilor din acest an ale festivalului.

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare a început aseară la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. La această ediție a Festivalului Shakespeare sunt 160 de evenimente, iar spectatorii din București au 6 caravane culturale pentru Festivalul Shakespeare. La deschiderea Festivalului Shakespeare a fost prezent și ministrul Culturii.

Ai maraton de spectacole de teatru la Craiova, timp de 10 zile. Oficial, s-a dat startul celei de-a 13-a ediție a Festivalul Internațional Shakespeare, la care vei întâlni aproximativ 700 de artiști din toate colțurile lumii.
În plus, peste 160 de evenimente vor avea loc în 20 de locații indoor și outdoor.

Directorul Festivalului Internațional Shakespeare, Vlad Drăgulescu, a menționat că pentru această ediție a festivalului s-au extins mult mai mult. Vor fi reprezentații atât în interiorul teatrului, cât și în aer liber. Pentru prima dată, cultura s-a mutat într-o o hală veche de mai bine de o sută de ani. ,,Avem un spectacol itinerant, care se plimbă pe o platformă de TIR, așa cum ne-am imaginat noi că s-ar fi plimbat trupele lui Shakespeare prin orașe de prin Anglia, în vremea respectivă.”

O ediție a Festivalului Shakespeare, cu spectacole de top

Robert Lepage, Oskaras Koršunovas și László Bocsárdi sunt doar câteva dintre numele mari ale teatrului internațional, care vin la Festivalul Shakespeare de la Craiova. Robert Lepange a deschis evenimentul cu spectacolul 887, regizat și interpretat de artistul canadian.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Spectacolul e o super pledoarie pentru teatru în relația cu noi tehnologii. Și e foarte emoționant, e cutremurător. Se îngemănează extraordinar de frumos omul, omul viu. Sunt vreo 11 tehnicieni pe lângă performeri, pe lângă Lepage însuși, pe scenă. Și tot ce ține de tehnologie e cutremurător” , a spus Radu Apostol.

Oana Stoica, critic de teatru spune că „Lepage este unul dintre foarte marii creatori de teatru dintr-o sumă mare de motive, principalul fiind că are o narațiune scenică specifică și un mod de a lucra cu instrumentele scenice care sunt specifice numai lui. Și a reușit să creeze într-o sală mare, pe o scenă mare, un contact foarte direct cu publicul, care a rezonat foarte tare la tot ceea ce a spus. Deci, cred că este un debut mai mult dcât fericit, anul acesta.

În calitate de partener al evenimentului, Primăria municipiului Craiova a alocat 2.500.000 lei de la bugetul local pentru organizarea manifestărilor din acest an ale Festivalului Internaţional Shakespeare, exclusiv pentru evenimentele organizate în Craiova. Conform hotărârii de CL, organizatorii vor permite accesul gratuit cetăţenilor, în mod egal, pe principiul primul venit primul servit, pe bază de invitaţii ridicate de la Agenţia teatrului, la fiecare spectacol de sală interioară.