• O pictură murală realizată de artistul stradal Banksy pe o clădire rezidențială din nordul Londrei a fost deteriorată.
  • Miercuri dimineață, lucrarea a fost găsită plină de vopsea albă.
  • Înainte de apariția vopselei albe, Consiliul Islington a declarat că echipa sa de îndepărtare a graffiti-ului era nu avea de gând să îndepărteze lucrarea.

O pictură murală realizată de artistul stradal Banksy pe o clădire rezidențială din nordul Londrei a fost deteriorată, scrie BBC.

Lucrarea a apărut în weekend, prezentând pe un perete, în spatele unui copac din apropiere, straturi de vopsea verde, pentru a da aspectul unor frunze, cu un șablon reprezentând o persoană lângă el.

Însă miercuri dimineață, garduri metalice înalte înconjurau lucrarea, care putea fi văzută plină de vopsea albă.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM

Consiliul Islington a fost contactat pentru comentarii.

Luni, Bansky a revendicat pictura murală ca fiind a sa, în urma unor speculații după ce aceasta a apărut pe o clădire de pe Hornsey Road din Finsbury Park.

Valuri de oameni au venit să vadă lucrarea de artă, dar Matt McKenna, 35 de ani, un locuitor din zonă, a declarat pentru BBC Londra că își plimba câinele miercuri dimineață când a văzut vopseaua albă pe pictura murală.

„Este o adevărată rușine. S-a întâmplat peste noapte”, a spus el. „Când a apărut duminică, partenera mea a văzut-o și a spus că i-a plăcut destul de mult, înainte ca toată lumea să vorbească despre ea.

„A făcut multă lume să vorbească și este o parte din Londra care este puțin uitată uneori”.

„Războaiele gazonului”

Deocamdată, persoana responsabilă pentru vopseaua albă nu a fost identificată.

La începutul săptămânii, Joe Epstein, artistul de graffiti Joe Epstein, de la LDN Graffiti, a explicat că artiștii de graffiti au deseori „războaie de teritoriu”, care îi pot face să își „distrugă reciproc operele”.

El a spus: „O parte din povestea acestor piese este modul în care oamenii se adaugă la ele sau sunt agresivi față de ele sau se aliniază cu ele.”

La fel ca în cazul multor lucrări ale lui Banksy, cea mai recentă piesă a provocat o dezbatere și o serie de opinii, inclusiv din partea unor militanți pentru conservare, care spun că arborele a fost tăiat prea mult, sau polenizat.

Anterior, înainte de apariția vopselei albe, Consiliul Islington a declarat că echipa sa de îndepărtare a graffiti-ului era la curent cu opera de artă și nu o va îndepărta.

Citește și