• În timpul acestui eveniment tradiţional de trei zile, străzile oraşului se transformă în râuri de felinare pictate, de măşti colorate.
  • Zeci de mii de oameni s-au trezit înainte de răsărit pentru a asista la procesiunea „Morgenstreich”.
  • Carnavalul începe la ora 04:00 în lunea de după Miercurea Cenuşii.

Oameni îmbrăcați în costume extravagante au dat startul celui mai mare carnaval din Elveţia, la Basel, în centrul atenţiei aflându-se în acest an teme precum inteligenţa artificială şi schimbările climatice.

În timpul acestui eveniment tradiţional de trei zile, străzile oraşului se transformă în râuri de felinare pictate, de măşti colorate şi de deghizări extrem de creative care defilează pe muzica flautiştilor şi a toboşarilor.

Zeci de mii de oameni s-au trezit înainte de răsărit pentru a asista la procesiunea „Morgenstreich”, la care participanţii poartă pe cap felinare colorate. La ora 4 dimineaţa, luminile se sting la Basel, al treilea oraş ca mărime din Elveţia, iar procesiunea pleacă atunci când toboşarii dau semnalul de start strigând „Morgestraich, vorwarts marsch!”, în dialectul tradiţional din Basel.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Carnavalul, inclus pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, începe la ora 04:00 în lunea de după Miercurea Cenuşii.

Citește și: