• La cel mai mare carnaval din lume participă timp de 8 zile 120 de școli de samba.
  • Pentru 2024, carnavalul a primit cea mai mare finanţare din istoria sa din partea guvernului, circa 12 milioane de euro.
  • Pe stradă festivalul este animat de peste 600 de blocos, grupe de fanfare și muzicieni.

Fiesta este în plină desfășurare la Rio de Janeiro. Cele mai mari şcoli de samba defilează pe emblematicul Sambadrom. Ministrul brazilian al Turismului, prezent și el la ceremonie, a declarat că 49 de milioane de persoane din întreaga Brazilie vor lua parte la festivități.

E o atmosferă continuă de sărbătoare, unde lumea dansează pe ritmuri de samba timp de 8 zile. Pentru aceste 8 zile s-au făcut repetiții luni întregi. Există și un titlu la mijloc, mai exact cea mai bună școală de samba din Brazilia din cele 120 pe care le are. Aseară și azi defilează 12 dintre cele mai bune, de unde se va decide câștigătoarea în funcție de costume, tema defilării, secțiunea ritmică și carele alegorice.

În paralel, se întâmplă și carnalalul de stradă unde lumea dansează animată de peste 600 de blocos, care sunt aceste grupuri tradiționale de fanfare cu muzicieni care se plimbă prin cartiere. Sambadromul prinde viaţă noaptea, în timp ce „blocos” fac să vibreze oraşul în timpul zilei, unele chiar de la 7 dimineaţa.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pentru 2024, carnavalul a primit cea mai mare finanţare din istoria sa din partea guvernului regional, 12 milioane de euro. În timpul festivalului sunt injectați în economie între un miliard de euro și 1,7 miliarde de euro

La Sao Paulo (sud-est), cea mai mare metropolă din America Latină, autorităţile estimează că 15 milioane de persoane vor petrece pe străzi, unde defilează 500 de „blocos”.

Un „bloco” din Recife deţine un record mondial Guinness: „Galo da Madrugada”. El este considerat „cel mai mare bloco de carnaval din lume”. Anul trecut, acesta a făcut să danseze 2,5 milioane de persoane.

Citește și: