• Primul caz fatal de Alaskapox confirmat în Alaska, într-un bărbat în vârstă și imunocompromis.
  • Alaskapox este un virus recent descoperit, similar cu variola, varioala maimuțelor și variola bovină.
  • Simptomele includ erupții cutanate și umflarea ganglionilor limfatici; transmiterea poate fi legată de contactul cu mici mamifere.

Alaska este acum pe cale să facă față unei noi amenințări pentru sănătatea publică, odată cu confirmarea primului caz fatal de Alaskapox. Un bărbat în vârstă și imunocompromis din Peninsula Kenai, la sud de Anchorage, a murit în timp ce era tratat la sfârșitul lunii ianuarie, conform NY Post.

Alaskapox este un virus recent descoperit, asemănător cu variola, varioala maimuțelor și variola bovină. Până în prezent, au fost raportate doar șapte cazuri de infecție cu Alaskapox, conform Departamentului de Sănătate Publică din Alaska.

„Oamenii nu ar trebui să fie neapărat îngrijorați, ci mai degrabă conștienți”, a declarat Julia Rogers, epidemiolog de stat. „Sperăm să creăm o mai mare conștientizare în rândul clinicienilor cu privire la ceea ce este virusul Alaskapox, astfel încât aceștia să poată identifica semnele și simptomele.”

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Simptomele includ, de obicei, o erupție cutanată localizată și umflarea ganglionilor limfatici. Până acum, pacienții anterior diagnosticați nu au necesitat tratament, dar toți aveau un sistem imunitar sănătos, au declarat oficialii de sănătate.

Citește și