• TikTok, X și Facebook vor marca materialele create de AI.
  • UE vrea să protejeze alegerile europene de manipulare.
  • Oficialii UE vor face ghiduri împotriva dezinformării.

Uniunea Europeană cere ajutorul giganților tech pentru a combate deepfake-urile în perspectiva alegerilor din mai. TikTok, X și Facebook vor identifica orice conținut generat de A.I., iar instituțiile europene vor face campanie de informare.

Ce măsuri impune UE platformelor mari de tehnologie?

Comisarul European Thierry Breton anunță că platformele mari, inclusiv TikTok, X și Facebook, trebuie să identifice conținutul generat prin AI pentru a proteja alegerile europene de dezinformare. Aceste măsuri fac parte din Legea Serviciilor Digitale (DSA), care vizează moderarea conținutului pe rețelele sociale și platformele de video, incluzând Instagram și YouTube.

De ce este importantă identificarea conținutului AI?

Comisarul pentru piața internă Thierry Breton avertizează cu privire la potențiale atacuri hibride și interferențe străine în viitoarea perioadă electorală a Uniunii Europene.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Deepfake-urile ușor de creat au apărut deja în campaniile mondiale, inclusiv un audio deepfake imitându-l pe Președintele SUA Joe Biden, stârnind îngrijorare. Identificarea conținutului AI este crucială pentru protejarea integrității alegerilor europene din iunie și a celor americane din noiembrie, limitând răspândirea dezinformării.

Cum va asigura UE conformitatea platformelor cu legea europeană?

Comisia Europeană va crea ghiduri până în martie pentru platformele online mari, descriind măsurile necesare contra dezinformării electorale. Acestea includ un mecanism rapid de reacție pentru incidente și exerciții de simulare pentru a verifica eficacitatea sistemelor. Breton subliniază necesitatea unor acțiuni concrete pentru a menține integritatea alegerilor, subliniind responsabilitatea platformelor de a limita riscurile sistemice, inclusiv efectele negative asupra proceselor electorale și exploatarea platformelor de campanii de manipulare coordonate.

Citește și