• Expoziție imersivă în Egiptul faraonic se deschide azi la Paris.
  • Te poți întâlni cu Ramses, Tutankhamon, Nefertiti, Hatshepsut sau Akhenaton Khufu.
  • Pentru amatorii de Lego, o nouă expoziție de 1 milion de piese a fost inaugurată la Paris.

Ce faci în acest weekend la Paris? Ai de ales între muzee, expoziții, concrete și spectacole, dar îți propunem să pui pe listă și o expoziție care te va duce în lumea Egiptului faraonic și unde te vei putea întâlni cu Tutankhamon sau cu Nefertiti.

De ce merită văzută această expoziție inaugurată la Paris?

O călătorie fabuloasă ne așteaptă anul acesta la Atelier des Lumières: începând de azi și până pe 5 ianuarie 2025, descoperim Egiptului faraonilor, așa cum doar imaginația îl poate crea.

Atelier des Lumières ne oferă defapt o adevărată călătorie în timp . Această expoziție imersivă unică  ne poartă într-o călătorie epică, de-a lungul a trei milenii de istorie. Ne vom întâlni cu zeii egipteni , creatorii lumii și elementele sale. Vom urma cursul Nilului, cu fauna și flora sa.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Vom vedea, desigur, piramidele și monumentele care împodobesc Egiptul antic,  construindu-se sub ochii noștri și dezvăluind câteva secrete arhitecturale, monumente dedicate marilor faraoni : Tutankhamon, Ramses II, Hatshepsut, Nefertari, Thutmose III, Akhenaton… Vom vedea bătălii și războaie memorabile, îmbrăcăminte, bijuterii, bărci și palate care dezvăluie bogăția și puterea suveranilor, temple, palate, morminte, papirusuri, obiecte arheologice prețioase, fresce murale.

După ce încheiem călătoria în Egiptul faraonic, ce alte opțiuni mai trecem pe listă?

Pentru iubitorii de Lego, Art of the Brick revine la Paris! Cu peste 1 milion de piese, LEGO oferă o gamă largă de sculpturi, dar și versiuni reimaginate ale unora dintre cele mai faimoase capodopere artistice din lume, precum David de Michelangelo sau Noaptea înstelată de Van Gogh.

Printre curiozitățile acestei expoziții, vei putea descoperi și o nouă colecție LEGO: Organogenesis. Aceasta își face debutul la Paris și îmbină sculpturile lui Nathan cu fotografiile lui Andrei Duman,  un fotograf  cunoscut pentru proiectele sale îndrăznețe.

Citește și