• Realitatea augmentată oferă vizitatorilor și pasionaților de istorie o restaurare virtuală a celui mai popular sit arheologic din Grecia.
  • Vizitatorii pot acum să zoom în jurul sitului antic grecesc și să vadă cu o suprapunere digitală a vechiului sit.
  • Aceasta include o colecție de sculpturi din marmură scoase din Partenon în urmă cu peste 200 de ani, care sunt acum expuse la British Museum din Londra.

Vrei să vezi cum arăta Acropola acum 2.500 de ani? Există o aplicație pentru asta. Realitatea augmentată oferă vizitatorilor și pasionaților de istorie o restaurare virtuală a celui mai popular sit arheologic din Grecia. Tot ce le trebuie este un smartphone.

Vizitatorii pot acum să zoom în jurul sitului antic grecesc și să vadă cu o suprapunere digitală a vechiului sit. Aceasta include o colecție de sculpturi din marmură scoase din Partenon în urmă cu peste 200 de ani, care sunt acum expuse la British Museum din Londra. Grecia a cerut ca acestea să fie returnate.

Aplicația, numită „Chronos”, după numele mitologic al regelui titanilor și al cuvântului grecesc pentru „timp”, folosește realitatea augmentată pentru a plasa pe ecran imaginea străveche a sitului, care se sincronizează cu imaginea din lumea reală.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Deocamdată, o aplicație susținută de Ministerul Culturii din Grecia le permite vizitatorilor să îndrepte telefoanele spre templul Partenonului, iar sculpturile găzduite la Londra apar din nou pe monument așa cum arheologii cred că arătau în urmă cu 2.500 de ani, scrie AP.

Citește și: