• Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara  „se angajează într-un război lung și dificil”.
  • Militanții palestinieni au lansat un atac surpriză terestru, maritim și aerian din Gaza, ucigând sute de persoane și infiltrându-se pe teritoriul israelian.
  • Cabinetul politico-securitar al Israelului s-a reunit sâmbătă seara și a luat o „serie de decizii operaționale”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara „se angajează într-un război lung și dificil”, în timp ce se confruntă cu o criză a ostaticilor fără precedent, după ce militanții palestinieni au lansat un atac surpriză terestru, maritim și aerian din Gaza, ucigând sute de persoane și infiltrându-se pe teritoriul israelian, scrie CNN.

Atacurile de sâmbătă ale Hamas au dus la cea mai mortală zi din ultimele decenii pentru Israel și au avut loc după luni de violențe în creștere între palestinieni și israelieni, conflictul care durează de zeci de ani intrând acum pe un nou teritoriu. De asemenea, se pun întrebări cu privire la modul în care întregul aparat militar și de informații israelian a părut să fie luat prins cu garda jos într-unul dintre cele mai grave eșecuri de securitate ale țării.

Cabinetul politico-securitar al Israelului s-a reunit sâmbătă seara și a luat o „serie de decizii operaționale menite să ducă la distrugerea capacităților militare și guvernamentale ale Hamas și ale Autorității Palestiniene, într-un mod care să le anuleze capacitatea și dorința de a amenința și de a face rău cetățenilor Israelului pentru mulți ani de acum înainte”, potrivit unei declarații a biroului prim-ministrului israelian.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și: