• Cutremurele puternice din Afganistan au provocat moartea a 500 de persoane.
  • Cutremurele multiple de sâmbătă au lovit la 35 km nord-vest de orașul Herat.
  • Peste 200 de morți au fost aduși la diferite spitale, a declarat pentru Reuters un oficial al departamentului de sănătate din Herat.

UPDATE

Bilanțul victimelor cutremurelor puternice care au zguduit vestul Afganistanului a crescut la peste 2.000 de morți, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al guvernului taliban. Este unul dintre cele mai mortale cutremure care au lovit țara în ultimele două decenii, scrie AP.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cutremurele puternice din Afganistan au provocat moartea a 500 de persoane, potrivit ultimelor informații, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Semilunii Roșii, Erfanullah Sharafzoi.

Cutremurele multiple de sâmbătă au lovit la 35 km nord-vest de orașul Herat, unul dintre ele având o magnitudine de 6,3 grade, a precizat Institutul Geologic al SUA (USGS), scrie Reuters.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Peste 200 de morți au fost aduși la diferite spitale, a declarat pentru Reuters un oficial al departamentului de sănătate din Herat, „Cei mai mulți sunt femei și copii, în timp ce 510 sunt răniți. Aceste cifre s-ar putea schimba”, spune el.

Cutremurele au provocat panică în Herat, au declarat localnicii.

„Oamenii și-au părăsit casele, suntem cu toții pe străzi”, a scris o femeie într-un mesaj pentru Reuters, în care spunea că orașul a simțit cutremure succesive.

Citește și: