• Benjamin Netanyahu: „Hamas vrea să ne ucidă pe toți. Este un dușman care ucide copii și mame în casele lor, în paturile lor.”
  • Benjamin Netanyahu: „Trimit o îmbrățișare și condoleanțe din suflet, familiilor îndoliate ale căror persoane dragi au fost uciși astăzi.”
  • Benjamin Netanyahu: „Acest război va dura mult timp.”

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a făcut noi declarații la convocarea de la Tel Aviv în contextul atacului-surpriză din Israel, scrie The Guardian.

„Forțele Hamas au invadat teritoriul israelian în această dimineață, într-o dimineață de sărbătoare și de Shabat, și au ucis civili nevinovați, copii și bătrâni. Hamas a început un război crud și rău”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu: „Vom câștiga acest război, dar prețul este prea greu de suportat, iar aceasta este o zi foarte grea pentru noi toți. Hamas vrea să ne ucidă pe toți. Este un dușman care ucide copii și mame în casele lor, în paturile lor. Un dușman care răpește bătrâni, copii, fete. Criminalii care ne plesnesc și măcelăresc cetățenii, copiii noștri, care una peste alta au ieșit să petreacă vacanța.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Benjamin Netanyahu: Plecați din Gaza pentru că vom acționa cu toată puterea

Benjamin Netanyahu: „IDF își va folosi imediat toată puterea pentru a distruge capacitățile Hamas. Îi vom schilodi până la distrugere și ne vom răzbuna cu putere pentru această zi neagră pe care au adus-o asupra statului Israel și cetățenilor săi. După cum a spus Bialik: „Satana nu a creat încă răzbunare de sânge pentru un copil mic”.

„Toate locurile în care Hamas este organizat, din acest oraș al răului, toate locurile în care Hamas se ascunde, opereaze, le vom transforma în orașe ale ruinelor. Le spun locuitorilor din Gaza: plecați de acolo acum, pentru că vom acționa peste tot și cu toată puterea”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

„Am vorbit acum câteva ore astăzi cu președintele Biden și cu liderii țărilor lumii pentru a asigura libertatea de acțiune a Israelului pentru continuarea campaniei. Îi mulțumesc președintelui Biden pentru cuvintele sale clare și puternice. Mulțumesc președintelui francez, primului ministru britanic și multor altor lideri pentru sprijinul dumneavoastră fără rezerve pentru Israel. Acest război va dura timp. Va fi grea. Zile provocatoare sunt încă înainte. Dar pot garanta un lucru: cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul forțelor comune, cu ajutorul credinței noastre în veșnicia lui Israel, vom învinge”, a încheiat el.

Citește și: