• Un „termometru zburător” construit în Marea Britanie a trimis înapoi primele imagini din spațiu cu puncte fierbinți de pe Pământ.
  • Imaginile termice de înaltă rezoluție realizate de satelitul HOTSAT-1 dezvăluie străzile acoperite de soare din Las Vegas.
  • Camera care caută căldură trece prin fum, care poate ascunde imaginile realizate de sateliți precum Sentinel-2.

Un „termometru zburător” construit în Marea Britanie a trimis înapoi primele imagini din spațiu cu puncte fierbinți de pe Pământ.

Imaginile termice de înaltă rezoluție realizate de satelitul HOTSAT-1 dezvăluie străzile acoperite de soare din Las Vegas, un vast complex de stocare a petrolului din Oklahoma și căldura intensă a incendiilor din Canada.

Recomandări

6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
CE E MAREA EXTENUARE
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT

HOTSAT-1, care a fost supranumit „termometrul lumii”, a fost lansat de SpaceX în cursul verii. Spre deosebire de sateliții care monitorizează Pământul cu camere care „văd” lumina vizibilă, precum ochii noștri, HOTSAT-1 monitorizează infraroșu pentru a înregistra cât de multă căldură este emisă de obiecte sau peisaje.

O imagine din Las Vegas dezvăluie rețeaua de străzi și parcări care acumulează căldură în timpul zilei și apoi o eliberează după întuneric, ridicând temperaturile pe timp de noapte.

Așa-numitul efect de insulă de căldură urbană poate face orașele mai calde cu câteva grade, dar punctele fierbinți ar putea fi răcite prin plantarea de copaci.

O altă imagine a lui Cushing, Oklahoma, în SUA, evidențiază formele rezervoarelor de stocare și conductelor care pot muta 1,5 milioane de barili de țiței pe zi.

Camera care caută căldură trece prin fum, care poate ascunde imaginile realizate de sateliți precum Sentinel-2.

Citește și: