• Dubai este cunoscut pentru arhitectura sa uluitoare și pentru peisajul emblematic.
  • Artistul Baber Afzal surprinde faimoasele turnuri ale orașului-stat într-o nouă lumină, printr-o serie de imagini uimitoare care îmbină arhitectura, mediul și atmosfera.
  • Afzal cercetează locațiile înainte de o ședință foto și spune că adesea îi ia multe ore pentru a capta imaginea perfectă.

Dubai este cunoscut pentru arhitectura sa uluitoare și pentru peisajul emblematic. Acum, artistul Baber Afzal surprinde faimoasele turnuri ale orașului-stat într-o nouă lumină, printr-o serie de imagini uimitoare care îmbină arhitectura, mediul și atmosfera, scrie CNN.

„Sunt multe locuri pe care le iubesc aici, în Dubai, în special peisajul arhitectural, deoarece acesta evoluează în fiecare an – iar această evoluție mă inspiră (pentru că sunt) capabil să fotografiez din puncte de vedere unice pentru a împărtăși o perspectivă diferită a orașului”, explică Afzal.

Afzal, în vârstă de 40 de ani, folosește o combinație de fotografie de peisaj și arhitecturală, precum și tehnici de artă vizuală, pentru a ilustra orașul Dubai așa cum îl vede el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Un lucru care a rămas constant în munca mea, fie că este vorba de capturarea peisajului urban sau a dunelor, este reprezentat de apusurile și răsăriturile încețoșate din Dubai”, spune el. „Conștientizarea condițiilor climatice a dat naștere unui stil și unei tehnici de editare unice pentru a-mi exprima viziunile.”

Afzal cercetează locațiile înainte de o ședință foto și spune că adesea îi ia multe ore pentru a capta imaginea perfectă. Apoi petrece câteva zile în post-producție, editând imaginea și executându-și viziunea pentru a crea imagini eterice, de impact.

Lucrările lui Afzal au primit premii din întreaga lume și au fost publicate atât la nivel local, cât și internațional în reviste și cărți de fotografie. Luna trecută, opera sa de artă „LUMINOUS” a fost expusă la New York City în cadrul „NFT NYC 2023″.

Citește și