• Sotheby a declat că a cumpărat clădirea ce aparține Muzeului Whitney de Artă Americană.
  • Clădirea a fost construită de Marcel Breuer și are sediul în New York.
  • Prețul de achiziție al clădirii este estimat la aproximativ 100 de milioane de dolari.

Muzeul Whitney vinde clădirea Breuer către Sotheby’s pentru aproximativ 100 de milioane de dolari, spune New York Times. Sotheby declarat joi că a cumpărat clădirea din 1966, ce aparținea Muzeului Whitney, realizată de Marcel Breuer pe Madison Avenue, în New York.

„Este dulce-amărui”, a declarat Adam D. Weinberg, directorul Whitney, în legătură cu despărțirea definitivă de clădire. „Cunosc fiecare centimetru pătrat din ea și cred că este unul dintre marile monumente de artă de acolo. Este o capodoperă a arhitecturii moderne”

Ce a declarat directorul?

Sursă: Bloomberg

Charles F. Stewart, directorul executiv al Sotheby’s, a numit clădirea Breuer „o oportunitate unică în viață pe care nu puteam să o ratăm”, adăugând că „locația nu putea fi mai ideală pentru baza noastră de clienți” pentru a vedea opere de artă, a participa la vânzări și a se întâlni cu specialiști.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Charles a adăugat „Șansa de a cumpăra un muzeu iconic în orice oraș mare…este un lucru care nu se întâmplă”. Deși în momentul licitației va angaja un arhitect pentru a reimagina interiorul clădirii Breuer și pentru a crea o sală de vânzări în cadrul structurii de cinci etaje, aceasta se află într-un cartier de referință, dar nu are ea însăși desemnarea de monument istoric”, a declarat Chara.

Citește și: