• Portretul a fost comandat de Illustrated London News și va apărea pe coperta ediției sale speciale Coronation Edition.
  • Alastair Barford a pictat-o și pe Regina Elisabeta a II-a în 2015.
  • Deși Majestatea Sa nu a fost prezent pentru a i se realiza un portret, Barford l-a putut studia la o recepție la Palatul Buckingham.

Primul portret oficial al regelui Charles al III-lea a fost dezvăluit la Londra. Portretul a fost pictat în ulei de artistul Alastair Barford, fost bursier QEST – Queen Elizabeth Scholarship Trust, scrie Daily Mail.

Portretul a fost comandat de Illustrated London News și va apărea pe coperta ediției sale speciale Coronation Edition. Barford – care a pictat-o și pe Regina Elisabeta a II-a în 2015 – a avut la dispoziție doar două săptămâni pentru a finaliza portretul.

Deși Regele Charles nu a fost prezent pentru a i se realiza un portret, Barford l-a putut studia la o recepție la Palatul Buckingham, organizată în februarie în sprijinul biodiversității globale, lucrând din fotografiile și schițele sale pentru a finaliza lucrarea. Brățara de pe încheietura Majestății Sale a fost prezentată Regelui de liderul amazonian Domingo Peas și a fost inclusă pentru a oferi portretului context și autenticitate.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Barford a spus anterior: „A fost o onoare. Este o mare responsabilitate să creezi un portret al cuiva care înseamnă atât de mult pentru atât de mulți oameni”. Artistul a declarat pentru The Times că este important pentru el să surprindă „căldura și sensibilitatea” monarhului și „empatia care a apărut în interacțiunile sale”.

Lisa Barnard, directorul executiv al Illustrated London News, a declarat: „Illustrated London News are o tradiție lungă, care datează din 1842, de a comanda portrete regale pentru edițiile Coronation și Jubilee. Este primul tablou al Regelui în care artistul l-a putut observa pe Monarh. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Palat pentru ca acest lucru să se întâmple. Imaginea lui Charles, adaptată după designul artistului Martin Jennings pentru a fi utilizată pe monede de către Royal Mint, va apărea pe toate timbrele noi cu pachete de prezentare la vânzare”.

Citește și: