• Portretul a fost comandat de Illustrated London News și va apărea pe coperta ediției sale speciale Coronation Edition.
  • Alastair Barford a pictat-o și pe Regina Elisabeta a II-a în 2015.
  • Deși Majestatea Sa nu a fost prezent pentru a i se realiza un portret, Barford l-a putut studia la o recepție la Palatul Buckingham.

Primul portret oficial al regelui Charles al III-lea a fost dezvăluit la Londra. Portretul a fost pictat în ulei de artistul Alastair Barford, fost bursier QEST – Queen Elizabeth Scholarship Trust, scrie Daily Mail.

Portretul a fost comandat de Illustrated London News și va apărea pe coperta ediției sale speciale Coronation Edition. Barford – care a pictat-o și pe Regina Elisabeta a II-a în 2015 – a avut la dispoziție doar două săptămâni pentru a finaliza portretul.

Deși Regele Charles nu a fost prezent pentru a i se realiza un portret, Barford l-a putut studia la o recepție la Palatul Buckingham, organizată în februarie în sprijinul biodiversității globale, lucrând din fotografiile și schițele sale pentru a finaliza lucrarea. Brățara de pe încheietura Majestății Sale a fost prezentată Regelui de liderul amazonian Domingo Peas și a fost inclusă pentru a oferi portretului context și autenticitate.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Barford a spus anterior: „A fost o onoare. Este o mare responsabilitate să creezi un portret al cuiva care înseamnă atât de mult pentru atât de mulți oameni”. Artistul a declarat pentru The Times că este important pentru el să surprindă „căldura și sensibilitatea” monarhului și „empatia care a apărut în interacțiunile sale”.

Lisa Barnard, directorul executiv al Illustrated London News, a declarat: „Illustrated London News are o tradiție lungă, care datează din 1842, de a comanda portrete regale pentru edițiile Coronation și Jubilee. Este primul tablou al Regelui în care artistul l-a putut observa pe Monarh. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Palat pentru ca acest lucru să se întâmple. Imaginea lui Charles, adaptată după designul artistului Martin Jennings pentru a fi utilizată pe monede de către Royal Mint, va apărea pe toate timbrele noi cu pachete de prezentare la vânzare”.

Citește și: