• Prințesa Diana este vazuta ca un fashion icon, pentru amprenta pe care a lasat o in lumea modei.
  • Stilul unic al prințesei Diana a influențat vedete precum Kendall Jenner, Hailey Bieber și Emily Ratajkowski.
  • Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997 într-un accident de mașină în Paris la vârsta de 36 de ani.

Amprenta pe care Prințesa Diana a lăsat-o în lumea modei este remarcabilă. Se poate spune că este cea mai influentă prezență din casa regala din istoria modei și, în continuare, la 25 de ani de la moartea ei, agenda sa vestimentară este încă folosită ca sursă de inspirație pentru întreaga industrie, scrie Hello Magazine.

Sptămâna aceasta, când designerul Simon Porte Jacquemus, și-a prezentat show-ul toamnă-iarnă 2024 la Château de Versailles a explicat că întreaga colecție a fost inspirată de Prințesa Diana: „Ultima colecție Jacquemus s-a bazat în întregime pe referințe din cele mai iconice momente de stil ale ei, cum ar fi când a purtat colierul cu trei fire de safire și perle alături de rochia ei de răzbunare”, scrie Natali Salmon, editor digital.

Pe cine a influențat Prințesa Diana

Kendall Jenner a defilat pe podium într-un look care a combinat două dintre cele mai iconice momente de modă din viața Dianei.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.
Sursă: Hello Magazine

„Influența stilistică a Prințesei Diana s-a extins în fiecare parte a vieții noastre, de la clasicele ei look-uri de la sală din anii ’90 la ținutele sale din Highland și, bineînțeles, la îndemânarea ei atemporală și clasică în materie de stil pentru ocazii. Ea a fost și încă se află pe multe referințe de moodboard pentru ședințe foto și clienți de styling personal.”, spune Alice Manners, editor fashion.

Garderoba regretatei Prințese Diana a fost imortalizată în cărți, expoziții, seriale Netflix, ședințe foto omagiale în Vogue și chiar într-un musical. De la rochia de mireasă de poveste la așa-numita „rochie de răzbunare” pe care a purtat-o după ce actualul rege Charles al III-lea a recunoscut că a fost infidel, lumea a fost martoră la transformarea stilului ei în „Prințesa poporului”.

Sursă: New York Times

„Stilul ei era atât de mult propriu”, a declarat Jack L. Carlson, a cărui casă de modp, Rowing Blazers, a lansat o linie de îmbrăcăminte inspirată de Diana în 2020. „Ea nu era o adeptă. Dimpotrivă, ea își făcea propriul ei lucru, iar noi toți o priveam cu uimire și încercam să ținem pasul.”

Citește și: