• Artistul Elyasaf Miara pictează de ani de zile adăposturile antiaeriene din sudul țării.
  • El a terminat de pictat noile bariere de beton pentru a le face mai prietenoase.
  • Finanțarea proiectului a fost asigurată de Fondul Național Evreiesc din Statele Unite.

Artistul Elyasaf Miara pictează zidurile de protecție din beton pentru a se amesteca cu peisajul, astfel încât, dacă privești de la distanță, zidurile sunt mai puțin vizibile; locuitorii locali își exprimă furia, spunând că Israelul construiește o închisoare în jurul lor, scrie YNet News.

În timpul Operațiunii Scut și Săgeată, Forțele de Apărare ale Israelului au amplasat ziduri înalte de beton în diverse puncte de la periferia Fâșiei Gaza, expuse la tiruri de rachete antitanc dinspre enclavă. Locuitorii au declarat marțea trecută pentru Ynet că aceste ziduri de beton le provoacă o mare suferință, și nu numai pentru că le obstrucționează vederea. Sentimentul este că granița se apropie din ce în ce mai mult, iar spațiul nostru deschis și liber se micșorează”, a declarat un rezident, Batia Holin din Kfar Aza. Simt că mi-e greu să respir”.

În această săptămână, ceva le ridică moralul rezidenților. Artistul Elyasaf Miara, care pictează de ani de zile adăposturile antiaeriene din sudul țării, a terminat de pictat noile bariere de beton pentru a le face mai prietenoase. Finanțarea proiectului a fost asigurată de Fondul Național Evreiesc din Statele Unite.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Am pictat peisajul care poate fi văzut dincolo de pereți pentru a crea o secvență continuă de peisaj, astfel încât, dacă privești de la distanță, pereții să fie mai puțin vizibili”, a explicat el. Scopul a fost să estompez pereții cât mai mult posibil, pentru a încorpora picturile pe ei. Dacă va trebui să trăim așa, măcar să profităm la maximum de ea.”

După ce peretele a fost amplasat, unul dintre rezidenți a spus: Nu, nu, nu. Până când ne vom lăsa păcăliți de justificarea securității acestor ziduri? Noi blocăm o breșă, iar ei găsesc alta. Cât de mult putem să ne întemnițăm și să ne închidem între ziduri? Nu rachetele și urgențele vor alunga rezidenții, ci închisoarea pe care o construim încet în jurul nostru, distrugându-ne rutina și viața de zi cu zi.”

FDI a declarat ca răspuns la construcția zidului: Așezările sunt situate în imediata apropiere a graniței cu Fâșia Gaza. Și, în strânsă cooperare cu consiliile locale de la periferia Gaza, FDI face ajustări spațiale prin diverse mijloace pentru a răspunde la diferite amenințări de securitate și pentru a asigura securitatea rezidenților și va continua să facă acest lucru”.

Citește și