• Potrivit Palatului Buckingham, ceremonia de încoronare de luna viitoare va reflecta rolul monarhului de astăzi.
  • Pentru Rege, aceasta înseamnă alegerea de a înlocui unele dintre rămășițele istorice ale ceremoniei simbolice cu abordări mai moderne.
  • Un mod în care Charles se așteaptă să se adapteze la modernitate este prin propria sa ținută.

Regele Charles al III-lea și regina Camilla vor fi încoronați luna viitoare în timpul unei ceremonii simbolice. Încoronarea va avea loc la Westminster Abbey la data de 6 mai 2023 și va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, scrie The Independent.

Deși există multe moduri în care încoronarea va fi similară cu cea a Reginei Elisabeta a II-a de acum 70 de ani și cu încoronarea tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1937, vor exista și câteva diferențe cheie, pe măsură ce regele Charles anunță abateri de la tradiție. De la codul vestimentar la rolul acordat nepotului său, Prințul George, acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care se așteaptă ca regele Charles să rupă de protocolul regal în timpul încoronării sale. Potrivit Palatului Buckingham, ceremonia de încoronare de luna viitoare va reflecta rolul monarhului de astăzi.

Pentru Rege, aceasta înseamnă alegerea de a înlocui unele dintre rămășițele istorice ale ceremoniei simbolice cu abordări mai moderne. Un mod în care Charles se așteaptă să se adapteze la modernitate este prin propria sa ținută, rapoartele care sugerează că, mai degrabă decât ciorapii și pantalonii de mătase purtați în mod tradițional de regi și regine în timpul ceremoniilor de încoronare, regele poate purta uniforma militară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Consilierii seniori cred că pantalonii par prea învechiți”, a declarat o sursă pentru The Sun, în timp ce DailyMail a raportat anterior că „este puțin probabil” ca Regele să ia parte la mai multe schimbări de ținută. Pe lângă modificările aduse propriei sale ținute, se așteaptă, de asemenea, că evenimentul va avea un cod vestimentar mai casual pentru participanți. The Telegraph a raportat că membrilor Camerei Lorzilor li s-a cerut să se îmbrace în jos pentru ceremonie schimbând robele de încoronare și coronetele. îmbrăcat de obicei cu ocazia pentru hainele parlamentare folosite în timpul deschiderii de stat a Parlamentului în fiecare an.

Schimbarea rezultă dintr-un efort de a fi sensibil la „atitudinile publice față de familia regală și o dorință de a evita excesul în timpul crizei costului vieții”, potrivit publicației.

O ceremonie mai scurtă, o listă mai mică de invitați și un posibil jurământ cu mai multe credințe

Codul vestimentar nu va fi singurul aspect al încoronării reduse. Ceremonia în sine este, de asemenea, de așteptat să fie mai scurtă decât încoronarea de trei ore a Reginei Elisabeta a II-a în 1953. Încoronarea Regelui va include o listă de invitați mult mai mică, de doar 2.000 de invitați, în timp ce la încoronarea regretatei Regine au participat 8.000 de demnitari din 129 de națiuni.

În plus, The Telegraph raportează că încoronarea este de așteptat să reflecte „diversitatea etnică” a Marii Britanii cu o listă de invitați diversă. Regele intenționează să recunoască mai multe credințe în timpul slujbei, promițând în continuare să fie „Apărătorul credinței”.

Presupusul amendament la serviciu vine după ce Charles a explicat în 2015 că simte că poate fi „protector al credințelor” și „în același timp fiind Apărător al credinței”. Prințul George va face istorie în rolul său La începutul acestei luni, Palatul Buckingham a anunțat că nepotul Regelui, Prințul George, fiul cel mare al Prințului William și Kate Middleton, va deține un rol special ca Pagina de Onoare în timpul încoronării.

Decizia de a-i acorda copilului de nouă ani, care este al doilea pe linie la tron, onoarea de a fi una dintre cele patru pagini ale regelui marchează prima dată când un viitor monarh este implicat oficial în serviciu, potrivit People.

Monarhi străini au fost invitați și intenționează să participe la încoronare

Spre deosebire de încoronările pentru regi sau regine britanici în trecut, unde monarhii străini trimiteau de obicei un moștenitor sau un membru al familiei, o serie de membri ai regali străini au confirmat că vor participa la ceremonia viitoare.

Prințul William ar putea fi singurul duce care a îndeplinit un rol ceremonial tradițional. Ca urmare a listei reduse de invitați, partea de încoronare în timpul căreia ducii regali s-au angajat de obicei să-l slujească pe monarh poate arăta diferit. S-a raportat că fiul cel mare al lui Charles va fi singurul duce care va îndeplini gestul de a îngenunche și a jurat credință regelui.

Citește și