• Ungerea va presupune ca Arhiepiscopul de Canterbury să toarne uleiul sfânt din Ampulă pe Lingura Încoronării.
  • Cu cifrul regelui la baza copacului, fiecare frunză reprezintă una dintre cele 56 de țări care formează Commonwealth-ul.
  • Simbolismul continuă cu utilizarea soarelui, pentru a-l reprezenta pe Dumnezeu și porumbei ai păcii.

Înaintea încoronării Regelui Charles al III-lea, care va avea loc pe 6 mai, a fost dezvăluit paravanul artizanal folosit pentru a ascunde partea cea mai sacră a ceremoniei istorice, cea a ungerii, scrie People.

Ungerea, un act de consacrare și cea mai sacră parte a ceremoniei, va presupune ca Arhiepiscopul de Canterbury să toarne uleiul sfânt din Ampulă pe Lingura Încoronării. El îl va unge apoi pe rege, punându-i uleiul pe mâini, pe piept și pe cap. Este singura parte a ceremoniei istorice care nu a fost niciodată văzută de invitați sau televizată.

Cu un copac pentru a reprezenta cele 56 de țări membre ale Commonwealth-ului, designul a fost ales personal de rege și este inspirat de fereastra vitraliului Sanctuar din Capela Regală de la Palatul St James. Noul paravan a fost donat de City of London Corporation și de City Livery Companies și a fost lucrat de Royal School of Needlework, pe lângă alți meșteri experți.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Este o onoare absolută să lucrăm la Ecranul de ungere pentru încoronarea Majestății Sale Regele”, a declarat pentru PEOPLE Anne Butcher, șefa atelierului și a standardelor de la prestigioasa școală, adăugând: Proiectul este o colaborare a specialiștilor în meșteșuguri tradiționale, de la cei care abia încep să învețe până la alții cu mulți ani de experiență dedicată.”

Cu cifrul regelui la baza copacului, fiecare frunză reprezintă una dintre cele 56 de țări care formează Commonwealth-ul. De asemenea, designul include trandafiri decorativi, îngeri și un pergament care cuprinde un citat din Julian de Norwich, un scriitor creștin din Evul Mediu: Totul va fi bine și tot felul de lucruri vor fi bine”.

Simbolismul continuă cu utilizarea soarelui, pentru a-l reprezenta pe Dumnezeu și porumbei ai păcii, toate acestea fiind brodate manual de către Royal School of Needlework, a cărei patroană este Regina Camilla din 2017, dar și de către membrii Worshipful Company of Broderers, Drapers and Weavers. Doi vulturi din bronz figurează, de asemenea, în partea de sus a paravanului care are o înălțime de 2,6 metri.

Citește și