• Imnul va fi interpretat și înregistrat live la ceremonia de încoronare din 6 mai.
  • Imnul este una dintre cele 12 piese muzicale comandate pentru acest eveniment.
  • Duminică, 7 mai, la concertul de încoronare de la Castelul Windsor vor cânta Take That, Katy Perry și Lionel Richie.

Andrew Lloyd Webber a anunțat titlul imnului oficial al încoronării, scrie The Independent. Celebrul compozitor a primit sarcina de a crea un cântec pentru sărbătorile din 6 mai, în cadrul cărora vor fi încoronați regele Charles al III-lea și regina consort Camilla.

Lucrarea, intitulată Make A Joyful Noise”, va fi interpretată live pentru prima dată la slujba de încoronare de la Westminster Abbey. De asemenea, va fi înregistrată în direct în timpul ceremoniei, după care va putea fi ascultată și descărcată de către public.

Make A Joyful Noise” a fost înregistrat în secret într-un studio de înregistrări în vederea pregătirii lansării single-ului. Când Lloyd Webber a discutat versurile cu regele Charles, au vorbit despre scrierile lui Solomon, iar compozitorul a sugerat să adapteze Psalmul 98 cu mesajul său adecvat: Make A Joyful Noise to the Lord, the King”.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
CE ESTE TRENDUL BARBARA RHUBARB
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC

Compozitorul a declarat anterior: Am cântat și am încercat să cânt prima mea partitură pentru The King în urmă cu câteva săptămâni. Pare atât de potrivită pentru momentul din slujba de Încoronare”. El a continuat: Sper că imnul meu îi va încuraja pe toți cei din întreaga țară să meargă și să facă un zgomot de bucurie în onoarea acestei fantastice ocazii naționale și va fi cântat de mulți la alte ocazii de bucurie în viitor.”

Webber a anunțat că imnul include o scurtă fanfară de deschidere și de închidere interpretată de Fanfare Trumpeters of the Royal Air Force. Înregistrarea de studio a lucrării este realizată de The Royal Philharmonic Orchestra.

Make A Joyful Noise” va putea fi ascultat în înregistrarea oficială a Încoronării Majestăților Lor Regele Carol al III-lea și Regina Camilla, care va fi lansată pe 6 mai. este pentru prima dată în istorie când o astfel de înregistrare a fost realizată, marcând un eveniment fără precedent atât în muzica înregistrată, cât și în istoria regală britanică.

Imnul este una dintre cele 12 piese muzicale comandate pentru acest eveniment. Duminică, 7 mai, la concertul de încoronare de la Castelul Windsor vor cânta Take That, Katy Perry și Lionel Richie.

De asemenea, pe afiș se mai află cântărețul italian de operă Andrea Bocelli, bas-baritonul galez Sir Bryn Terfel, cântăreața și compozitoarea Freya Ridings și compozitorul de muzică clasică-soul Alexis Ffrench. În curând vor fi anunțate și alte nume.

Citește și