• „RRR” și „The Elephant Whisperers”, a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar, oferind țării două filme premiate la Oscar.
  • „Naatu Naatu”, hitul de succes al filmului de acțiune „RRR”, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original.
  • „Simt că acesta este doar începutul a tot ceea ce înseamnă lumea occidentală”, a declarat Keeravani în culise după ce a câștigat premiul.

India face istorie anul acesta la Oscar, după ce două filme au câștigat pentru prima dată la festivalul de film.

La cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar, filmul RRR” a intrat în istorie cu prima piesă indiană care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun cântec original pentru coloana sonoră Naatu Naatu”.

The Elephant Whisperers”, regizat de debutantul Kartiki Gonsalves și produs de Guneet Monga, a devenit prima producție indiană care a câștigat la categoria documentar de scurt metraj.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nu există cuvinte care să poată descrie acest moment extraordinar. Dedic acest premiu tuturor fanilor noștri extraordinari din întreaga lume. MULȚUMESC!!!”, a postat contul de Twitter al filmului.

Popularitatea piesei Naatu Naatu Naatu” este globală. Va fi un cântec care va fi ținut minte în anii următori”, a postat pe Twitter premierul Narendra Modi, felicitând echipa din spatele melodiei.
Întreaga Indie este mândră. Au adus India pe scena mondială”, a declarat cântăreața Prudhvi Chandra, una dintre interpretele piesei Naatu Naatu Naatu”, pentru canalul de știri India Today.

Simt că acesta este doar începutul a tot ceea ce înseamnă ca lumea – în special lumea occidentală – să se concentreze mai mult asupra muzicii indiene și asiatice, ceea ce se cuvine de mult timp”, a declarat Keeravani în culise după ce a câștigat premiul.

Mai multe personalități din lumea cinemtografiei, inclusiv Priyanka Chopra Jonas, Alia Bhatt, Hrithik Roshan și Ajay Devgn, au scris pe rețelele de socializare despre dubla victorie la Oscar pentru India, pentru superproducția Telugu RRR” și scurtmetrajul documentar The Elephant Whisperers”.