• IMAX folosește proiectoare cu laser și camere de film de format mare.
  • Costul producției unui film IMAX poate ajunge la 2.000 de dolari pe minut.
  • Tehnologia IMAX oferă o calitate de imagine și o super experiență cinematografică.

IMAX joacă un rol din ce în ce mai important în industria cinematografică, datorită succesului înregistrat de lansări cinematografice importante, precum „Oppenheimer”, de Christopher Nolan. Mai exact, în spatele ecranelor gigantice, a detaliilor de culoare ridicate și a cinematografelor personalizate, se află o cantitate uriașă de tehnologie.

Proiectoare cu laser, noile camere de film de format mare, instrumente de procesare personalizate. Aceasta este partea de IMAX pe care nu o vedeți în cinematografe. Implică o cantitate uriașă de tehnologie, iar filmul poate costa 2.000 de dolari pe minut pentru a fi produs. Toate acestea pentru a face ca filmele să arate foarte bine. De la proiectoare inovatoare, la instrumente de procesare personalizate și, în curând, o nouă cameră de filmat. Cei de la The Wall Street Journal au explorat tehnologia care contribuie la crearea experienței cinematografice imersive a IMAX.

Este un format de prezentare foarte captivant. Creează cu adevărat o suspendare a neîncrederii. Acesta este locul în care asamblăm toate componentele esențiale ale proiectorului laser Acesta este procesul de aliniere pentru a se asigura că oglinda este plasată corect, astfel încât să poată crea o imagine color în proiector cu o precizie ridicată. Iar precizia este de ordinul micronilor, în ceea ce privește amplasarea acestor modulatoare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Oamenii sunt oarecum uimiți de amploarea lucrurilor, de mărimea lor. Dacă începi cu această scară mare, acesta este cel mai bun mod de a încheia cu această scară mare. Este ceva în legătură cu emulsia de film, care face culoarea din coloranți și obține textura din granulația filmului. Acest lucru este unic și oferă o estetică diferită, un alt simț al culorii, un alt simț al texturii față de mediile digitale care, la această scară, la dimensiunea cadrelor IMAX, arată foarte unic și aproape ireproductibil prin orice alt mijloc.

Citește și