• „Oppenheimer” câștigă trei premii importante, inclusiv premiul cel mare pentru cea mai bună distribuție, consolidând șansele sale la premiile Oscar.
  • Lily Gladstone este premiată pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din filmul lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”.
  • Barbra Streisand este onorată cu un premiu pentru întreaga carieră, recunoscând contribuția sa remarcabilă în domeniul divertismentului pe parcursul a șase decenii.

Cea de-a 30-a ediție anuală a premiilor Screen Actors Guild (SAG) a avut loc sâmbătă la Shrine Auditorium & Expo Hall din Los Angeles, iar spectacolul a fost transmis în direct la nivel global pe Netflix – o premieră pentru spectacol și pentru streamer – ceea ce l-a eliberat pentru a fi diferit de alte spectacole de decernare a premiilor, scrie CNN.

„Oppenheimer” a primit trei premii, inclusiv premiul cel mare, la gala Screen Actors Guild (SAG) de la Hollywood, sporind astfel șansele ca acest film istoric epic să primească luna viitoare premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Reprezentarea lui Robert Oppenheimer de către Christopher Nolan, a câștigat premiul pentru cea mai bună distribuție de film, un indicator istoric puternic pentru Oscaruri, în cadrul ceremoniei de sâmbătă de la Los Angeles, plină de vedete.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Cillian Murphy, care interpretează personajul principal, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor de film, în timp ce Robert Downey Jr. a primit trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul rivalului său acerb.

„Este extrem de special pentru mine, pentru că vine de la voi”, a declarat Murphy în momentul în care și-a acceptat premiul.

„Oppenheimer”, care a obținut deja premii la Globurile de Aur și la Premiile Academiei Britanice de Film, este marele favorit pentru cel mai bun film înainte de premiile Oscar din 11 martie.

Filmul a fost nominalizat la 13 premii Oscar în total, inclusiv pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor și cel mai bun actor în rol secundar, devansând fantezia steampunk „Poor Things” a lui Yorgos Lanthimos, cu 11 nominalizări.

Lista câștigătorilor

Printre ceilalți câștigători de sâmbătă s-au numărat filmul lui Martin Scorsese „Killers of the Flower Moon”, pentru care Lily Gladstone a luat premiul pentru cea mai bună actriță, și „The Holdovers”, care i-a adus lui Da’Vine Joy Randolph premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Barbra Streisand, câștigătoare a două premii Oscar și 10 premii Grammy, a primit un premiu pentru întreaga carieră, în semn de recunoaștere a celor șase decenii în domeniul divertismentului.

Citește și