• China a început sâmbătă trei zile de exerciții militare în jurul Taiwanului.
  • Cenzorii chinezi au vizat de mult timp reprezentări ale lui Winnie the Pooh – creat de autorul britanic A.A. Milne.
  • Peticul arată un urs negru furios din Formosan care ține steagul Taiwanului și îl lovește pe Winnie the Pooh.

Taiwanezii se grăbesc să cumpere insignele purtate de piloții forțelor lor aeriene, care înfățișează un urs negru din Formosan lovindu-l pe Winnie the Pooh – care îl reprezintă pe președintele chinez Xi Jinping – ca un simbol sfidător al rezistenței insulei la jocurile de război chinezești, scrie Asia One.

China a început sâmbătă trei zile de exerciții militare în jurul Taiwanului, la o zi după ce președintele insulei, Tsai Ing-wen, s-a întors dintr-o scurtă vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, în ciuda avertismentelor Beijingului.

Cenzorii chinezi au vizat de mult timp reprezentări ale lui Winnie the Pooh – creat de autorul britanic A.A. Milne – din cauza unor meme-uri pe internet care compară ursul fictiv cu președintele Chinei. Alec Hsu, care a creat insigna, o vinde în magazinul său încă de anul trecut, dar a înregistrat o creștere a comenzilor după ce agenția de știri militare din Taiwan a publicat sâmbătă o fotografie cu aceasta pe brațul unui pilot care inspecta un avion de luptă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Am vrut să ridic moralul trupelor noastre prin proiectarea acestui petic”, a declarat Hsu, care deține magazinul Wings Fan Goods Shop. Hsu a spus că a comandat mai multe petice pentru a face față cererii crescute. Printre clienți s-au numărat ofițeri militari și civili.

Peticul arată un urs negru furios din Formosan care ține steagul Taiwanului și îl lovește pe Winnie the Pooh, cu sloganul Scramble!” – referindu-se la ceea ce piloții insulei au fost nevoiți să facă cu o frecvență tot mai mare în ultimii trei ani, pe măsură ce China trimite tot mai multe avioane în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Ursul negru Formosan, pe cale de dispariție, este considerat un simbol al identității taiwaneze. Anterior, Taiwanul era mai bine cunoscut pe plan internațional sub numele de Formosa. De unde putem face rost de un astfel de petic? Garantat va fi cel mai bine vândut!”, a scris luni ambasada de facto a Taiwanului în Statele Unite într-un tweet.

Forțele aeriene taiwaneze au declarat pentru Reuters că, deși nu își încurajează în mod deosebit” membrii să poarte ecusonul, care nu face parte din uniforma lor, va menține o atitudine deschisă” față de orice lucru care ridică moralul.

Citește și: