• Guvernul țării va prelua terenul de 120 de hectare, care va fi folosit pentru locuințe publice și private.
  • Regina Elisabeta a II-a, care a fost o pasionată a curselor de cai de curse și o crescătoare de cai de curse, are un eveniment care îi poartă numele pe acest teren.
  • Acest sport a fost introdus în Singapore în 1842, când negustorul scoțian William Henry Macleod Read și alți câțiva entuziaști au fondat Singapore Sporting Club.

Istoria de peste 180 de ani a curselor de cai din Singapore este pe cale să se încheie. S-a anunțat că singurul hipodrom din mica națiune din Asia de Sud-Est – Singapore Turf Club – își va ține ultima reuniune anul viitor, scrie BBC.

Guvernul țării va prelua terenul de 120 de hectare, care va fi folosit pentru locuințe publice și private. Regina Elisabeta a II-a, care a fost o pasionată a curselor de cai de curse și o crescătoare de cai de curse, are un eveniment care îi poartă numele pe acest teren.

Majestatea Sa defunctă a prezentat Cupa Regina Elisabeta a II-a inaugurală în timpul unei vizite în Singapore în 1972. Ea a participat la cursa principală pentru a doua oară în 2006. Cursele de cai au o istorie lungă și distinsă în Singapore”, a declarat Singapore Turf Club.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Istoria curselor de cai în Singapore

Cu cursele care vor continua până la cea de-a 100-a ediție a Grand Singapore Gold Cup, pe 5 octombrie 2024, clubul va continua să asigure sportivitatea, siguranța și integritatea fiecărei curse”, a adăugat acesta. Acest sport a fost introdus în Singapore în 1842, când negustorul scoțian William Henry Macleod Read și alți câțiva entuziaști au fondat Singapore Sporting Club.

Aceștia au transformat un petic de teren semi-mlăștinos din Farrer Park într-un hipodrom. În 1924, locul a fost redenumit Singapore Turf Club. Cursele de cai s-au dovedit a fi populare nu numai printre europeni, reuniunile atrăgând și cursele de cai ale unor bogați malay și chinezi.

În 1933, pe măsură ce popularitatea curselor de cai a crescut pe insulă, hipodromul a fost mutat într-o locație mai mare, la Bukit Timah, în vestul Singapore. În martie 2000, Singapore Turf Club s-a mutat în locația sa actuală din Kranji, în nordul insulei. Hipodromul, în valoare de 500 de milioane de dolari, are o tribună cu cinci etaje, cu o capacitate de 30.000 de spectatori.

Cu toate acestea, clubul a înregistrat o scădere a numărului de spectatori în ultimul deceniu. Guvernul țării a declarat că terenul va fi reamenajat pentru locuințe publice și private pentru a satisface nevoile viitoare de utilizare a terenurilor”.

Singapore este un oraș-stat cu terenuri limitate. Guvernul își revizuiește continuu planurile de utilizare a terenurilor pentru a răspunde nevoilor actuale, asigurându-se în același timp că există suficient teren pentru generațiile viitoare”, a adăugat acesta. De asemenea, Ministerul Dezvoltării Naționale a declarat că va explora alte utilizări pentru acest teren, inclusiv facilități de agrement și recreere.

Citește și: