• Manuscrisul de aproximativ 300 de ani a fost găsit anul trecut, când a fost scos la vânzare de o casă de licitaţii germană.
  • Nu se ştie cu exactitate când a fost furat manuscrisul de 500 de pagini dintr-un centru de studii din Roma, dar se crede că acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2007, scrie The Guardian.
  • Ulterior, experţii germani au stabilit că este vorba despre o lucrare originală a lui Nostradamus, celebru pentru predicţiile sale privind evenimentele mondiale.

Un manuscris antic al astrologului francez Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, furat în urmă cu 15 ani, a fost restituit miercuri Italiei. Cartea a fost găsită abia când a fost scoasă la licitaţie în Germania.

Manuscrisul de aproximativ 300 de ani a fost găsit anul trecut, când a fost scos la vânzare de o casă de licitaţii germană.

Nu se ştie cu exactitate când a fost furat manuscrisul de 500 de pagini dintr-un centru de studii din Roma, dar se crede că acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2007, scrie The Guardian.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cartea a trecut prin pieţele de vechituri din Paris şi din oraşul german Karlsruhe înainte ca un comerciant de artă să încerce să o vândă printr-o casă de licitaţii din Pforzheim, Baden-Württemberg, la un preţ de pornire de 12.000 de euro.

În luna aprilie a anului trecut, anchetatorii de la protecţia patrimoniului cultural din Italia au găsit cartea pe site-ul casei de licitaţii şi au identificat-o ca provenind de la biblioteca din Roma, datorită unei ştampile datate 1991 pe una dintre pagini.

Ulterior, experţii germani au stabilit că este vorba despre o lucrare originală a lui Nostradamus, celebru pentru predicţiile sale privind evenimentele mondiale.

Manuscrisul a fost returnat miercuri la biblioteca din Roma.