• Autoarea Harry Potter și-a spus părerile pentru prima dată în 2019.
  • Rowling a distribuit o serie de postări și eseuri controversate pe rețelele sociale despre dezbatere, ducând la acuzații de transfobie.
  • Ea a negat că este transfobă.

JK Rowling și-a apărat decizia de a interveni în dezbaterea despre problemele transgender din ultimii ani. Autoarea Harry Potter și-a spus părerile pentru prima dată în 2019, când a postat pe Twitter în sprijinul lui Maya Forstater, care a fost concediată de la slujba ei de la Centrul pentru Dezvoltare Globală, Centrul pentru Dezvoltare Globală, din cauza unei serii de tweet-uri care punea sub semnul întrebării planurile guvernamentale de a le permite oamenilor să se dea singuri.

În urma comentariilor lui Forstater, un grup de susținători a lansat un hashtag #IStandWithMaya, inclusiv Rowling.

Ea a scris: „Îmbrăcați-vă cum doriți. Numiți-vă cum doriți. Dormiți cu orice adult consimțit care vă va primi. Trăiește-ți cea mai bună viață în pace și siguranță. Dar forțați femeile să-și părăsească locul de muncă pentru că afirmă că sexul este real?”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În anii de după, Rowling a distribuit o serie de postări și eseuri controversate pe rețelele sociale despre dezbatere, ducând la acuzații de transfobie. Ea a negat că este transfobă.

Vorbind la cel mai recent episod al podcastului The Witch Trials of JK Rowling, lansat marți, 14 martie, autoarea a spus că a fost conștientă de reacțiile pe care le-ar putea primi de la fanii muncii ei în legătură cu opiniile ei despre gen și drepturile trans.

„Când am devenit mai întâi interesat de ceea ce am văzut ca o mișcare culturală iliberală în metodele sale și îndoielnică în ideile sale, și apoi am fost profund tulburat de aceasta, am știut absolut că, dacă aș vorbi, mulți oameni care iubesc cărțile mele ar fi profund nemulțumită de mine”, a spus ea.

„Știam asta, pentru că puteam vedea că ei credeau că trăiesc valorile pe care le îmbrățișam în acele cărți. Mi-aș putea da seama că ei credeau că luptă pentru cei defavorizați și pentru diferență și corectitudine. Și m-am gândit că ar fi mai ușor să nu o fac.

„Știam că asta ar putea fi foarte rău și personal a fost rău, nu a fost distractiv și m-am speriat uneori pentru siguranța mea și, în mare parte, pentru siguranța familiei mele.”