• Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Filmul ar trebui să fie difuzat începând din 31 august, dar riscă să fie interzis.
  • Difuzarea, programată să înceapă în luna iulie, a fost deja amânată, în linie cu mai multe țări din Orientul Mijlociu. Doar Emiratele Arabe Unite au anunțat până acum că filmul va fi difuzat.
  • Ministrul de Interne din Liban a cerut comitetului de cenzură, care se află în subordinea sa, să revizuiască filmul și să dea o recomandare finală.

Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Filmul ar trebui să fie difuzat începând din 31 august, dar riscă să fie interzis deoarece ”contravine valorilor morale și religioase ale țării”.

Difuzarea, programată să înceapă în luna iulie, a fost deja amânată, în linie cu mai multe țări din Orientul Mijlociu. Doar Emiratele Arabe Unite au anunțat până acum că filmul va fi difuzat.

Într-una dinte cele mai liberale țări din Orientul Mijlociu, retorica anti-LGBT+ este în creștere, scrie Le Figaro.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Barbie ”promovează homosexualitatea și schimbarea sexului, susține respingerea tutelei tatălui, transformă în ridicol rolul mamei și pune sub semnul întrebării necesitatea căsătoriei și a formării unei familii”, spune ministrul Culturii din Liban, Mohammad Mourtada, care consideră că cei mai afectați de expunerea la acest film vor fi copiii.

Hezbollahul a intensificat o campanie anti-LGBTQ+ în Liban. Șeful organizației, Hassan Nasrallah a spus în luna iulie că toți homosexualii ar trebui să fie uciși și a cerut să fie boicotate toate produsele curcubeu. Iar Libanul este considerat o țară mai tolerantă decât alte țări arabe, a fost prima țară din zonă care a organizat o paradă pride, în 2017. Cu toate astea, homosexualitatea rămâne pedepsită prin lege, iar instituțiile religioase continua să exerseze o influență majoră în afacerile sociale și culturale.

Nouă deputați au prezentat un proiect de lege luna trecută în Parlament pentru a dezincrima homosexualitatea și au devenit rapid ținta unei campanii de critici.

Libanul a anulat de mai multe ori în ultimii ani activitățile comunității LGBT+, mai ales sub presiunea autorităților religioase. În iunie a fost interzis ”Spider-Man: Across the spider verse”, pentru că apărea un steag pride. Iar anul trecut, filmul de animație ”Lightyear”, al cincilea din seria Povestea Jucăriilor, în care apare un cuplu de lesbiene, a fost interzis.

Și Reuters scrie despre valul de bigotism, în creștere în Liban.

”Este parte a unei campanii mai largi, care aduce împreună Hezbollah, extrema dreaptă creștină și alți lideri religioși de top, într-o campanie țintită asupra comunității LGBT”, a declarant pentru agenția de presă Ayman Mhanna, directorul unui ONG libanez.

Ministrul de Interne din Liban a cerut comitetului de cenzură, care se află în subordinea sa, să revizuiască filmul și să dea o recomandare finală.

Citește și

Deflație în China. Care sunt pericolele pentru a doua economie a lumii

Soluția lui Rareș Bogdan pentru acoperirea găurii din buget: Bani de la companiile mari care declară impozit zero, nu de la IMM-uri

LIVE UPDATE. Ziua 533 de război/ Zelenski: Sistemele germane Patriot vor „salva mii” de vieți ucrainene