• Oficialii Federației Spaniole de Fotbal i-au cerut președintelui suspendat Luis Rubiales să demisioneze.
  • Procurorii din Spania au declarat că au lansat o anchetă preliminară, pentru a stabili dacă sărutul nesolicitat al lui Rubiales ar putea constitui agresiune sexuală.
  • Yolanda Diaz, ministrul Muncii din Spania: „Au aplaudat, au umilit și au făcut de râs o persoană pe care aveau obligația să o protejeze conform legii sportului”.

Oficialii Federației Spaniole de Fotbal i-au cerut președintelui suspendat Luis Rubiales să demisioneze, scrie The Guardian. Această lovitură la adresa lui Rubiales vine din cauza comportamentului său controversat din timpul Cupei Mondiale Feminine, inclusiv a faptului că a sărutat-o pe buze pe jucătoarea de origine spaniolă Jenni Hermoso, cea care a dus echipa fetelor spre câștig. Acesta a stârnit indignare la nivel mondial, gestul său fiind catalogat drept sexist.
Președinții regionali ai Federației au fost convocați la o întâlnire „extraordinară și urgentă” la Madrid pentru a evalua impactul crizei. Șase ore mai târziu a fost publicată o declarație comună unanimă: „După ultimele evenimente și comportamentele inacceptabile care au afectat grav imaginea fotbalului spaniol, solicităm domnului Luis Rubiales să-și prezinte imediat demisia din funcția de președinte al federației spaniole de fotbal”, au declarant oficialii.

Declarația îl lasă pe Rubiales cu puțini aliați. Sâmbătă, Vilda, împreună cu antrenorul echipei naționale masculine, Luis de la Fuente, au emis declarații prin care condamnă comportamentul lui Rubiales. Declarațiile, venite la o zi după ce amândoi i-au aplaudat discursul la Federație, au fost văzute drept un semn că Rubiales devenea din ce în ce mai izolat de cei care l-au protejat multă vreme. Cele mai puternice cluburi de fotbal din țară, de la Real Madrid la Barcelona, i-au condamnat comportamentul.

Luni, procurorii din Spania au declarat că au lansat o anchetă preliminară pentru a stabili dacă sărutul nesolicitat al lui Rubiales asupra Hermoso ar putea constitui agresiune sexuală.
Sute de oameni s-au strâns în una din piețele centrale din Madrid și i-au cerut lui Rubiales să demisioneze. „Nu este un pupic, este o agresiune”, scandau unii, în timp ce alții fluturau pancarte pe care scria „Se acabó”, care înseamnă „S-a terminat”.
Printre cei care au participat la miting s-a numărat Yolanda Díaz, ministrul Muncii și al doilea viceprim-ministru în guvernul interimar al țării. „Au aplaudat, au umilit și au făcut de râs o persoană pe care aveau obligația să o protejeze conform legii sportului. Au provocat mai multe daune, mai multe dureri, mai multe supărări.”, le-a spus ea reporterilor mai devreme, într-o referire la discursul lui Rubiales la federație.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Citește și: