• Jurnalistul de fotbal Tim Vickery a declarat pentru Sky News că au existat oameni care au încercat să sară de pe poduri în autobuzul care transporta echipa națională a Argentinei, în timp ce milioane de oameni s-au adunat în capitală.
  • Messi și restul jucătorilor au salutat mulțimea din autobuz în timp ce purtau trofeul Cupei Mondiale.
  • Președintele argentinian declarase marți o sărbătoare națională pentru ca țara să poată sărbători victoria de la Cupa Mondială.

O paradă în aer liber cu autobuze în cinstea eroilor argentinieni de la Cupa Mondială a trebuit să fie întreruptă la jumătatea drumului pentru a proteja siguranța milioanelor de fani care s-au revărsat pe străzile din Buenos Aires.

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, și coechipierii săi au urcat în schimb în elicoptere pentru un survol al capitalei, pe care guvernul l-a prezentat ca o paradă aeriană. Campionii mondiali survolează întregul traseu cu elicopterele, deoarece a fost imposibil să continuăm pe uscat din cauza exploziei de fericire a oamenilor”, a scris Gabriela Cerruti, purtător de cuvânt al președintelui Alberto Fernandez, pe rețelele de socializare.

Jucătorii nu au putut ajunge la monumentul central Obelisc din Buenos Aires, așa cum era prevăzut, din cauza mulțimii, estimată la patru milioane de persoane de către presa locală care citează surse din poliție. Autobuzul s-a deplasat lent timp de peste patru ore înainte ca parada să fie anulată.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Președintele argentinian declarase marți o sărbătoare națională pentru ca țara să poată sărbători victoria de la Cupa Mondială. Jurnalistul de fotbal Tim Vickery a declarat pentru Sky News că milioane de oameni” s-au aliniat pe străzile capitalei și că se gândea că ar putea merge dezastruos de rău” înainte de anularea paradei.

În timp ce autobuzul echipei trecea pe sub poduri, erau oameni de pe acele poduri care încercau să sară în autobuz. Autobuzul pur și simplu nu putea să progreseze, erau prea mulți oameni, așa că în cele din urmă au fost nevoiți să ia decizia de a abandona traseul autobuzului”, a declarat Vickery.

El a adăugat: Se pare că a fost cea mai sigură opțiune, pentru că, într-adevăr, totul părea prea mult.”
Fanii au ocupat autostrăzile, bulevardele și căile de acces în capitală, în timp ce temperaturile au urcat până la 30C. Mii de oameni și-au instalat tabăra încă de marți dimineață la Obelisc, care este locul tradițional al sărbătorilor.

După ce au survolat punctele cheie din Buenos Aires unde se adunaseră fanii, elicopterele care îi transportau pe jucători s-au întors la sediul Federației Argentiniene de Fotbal (FA) din afara capitalei. Președintele asociației, Claudio Tapia, a dat vina pe forțele de ordine pentru schimbarea de planuri.

Nu ne lasă să ajungem să-i salutăm pe toți cei care se aflau la Obelisc, aceleași agenții de securitate care ne-au escortat nu ne permit să mergem mai departe”, a declarat el.

O mie de scuze în numele tuturor jucătorilor campioni. O rușine”. Messi și restul jucătorilor au salutat mulțimea din autobuz în timp ce purtau trofeul Cupei Mondiale după ce au obținut al treilea trofeu al Argentinei la Cupa Mondială și primul din 1986, când simbolul fotbalului, Diego Maradona, a ridicat trofeul.

Este o nebunie, este de nedescris”, a declarat Brian Andreassi, în vârstă de 23 de ani, în timp ce se plimba prin centrul orașului purtând tricoul echipei. Nu există cuvinte”.

Există o uniune imensă între toți argentinienii – unitate, fericire. Este ca și cum ai putea respira un alt aer, există o altă energie în aer”, a declarat Victoria Roldán. Corpul și inima mea sunt pe cale să explodeze.”