• Messi și-a revenit după o perioadă în care a mers la pas pentru a inspira Argentina în căutarea unui al treilea triumf la acest turneu, după victoriile din 1978 și 1986.
  • Messi va avea acum ocazia de a se revanșa pentru dezamăgirea de a pierde finala Cupei Mondiale din 2014 în fața Germaniei în emblematica Maracana din Rio.
  • Messi părea să se lupte cu o problemă la tendon de la începutul meciului.

Prestația lui Lionel Messi a condus Argentina spre a șasea finală a Cupei Mondiale, cu o victorie în fața Croației pe stadionul Lusail. Messi are acum o ultimă șansă de a câștiga o piesă de argint care i-a scăpat în cariera sa plină de trofee, dar atacantul de 22 de ani al lui Manchester City, Julian Alvarez, a strălucit și el, iar Argentina s-a asigurat că se va întoarce aici duminică pentru a înfrunta Franța sau Maroc.

Messi părea să se lupte cu o problemă la tendon de la începutul meciului, dar și-a revenit suficient pentru a deschide scorul din penalty după 34 de minute, în urma unui fault al portarului croat Dominik Livakovic asupra lui Alvarez.

Alvarez a dublat avantajul Argentinei cinci minute mai târziu, când a preluat o lovitură de cap a lui Messi chiar în interiorul teritoriului croat și a început o cursă de slalom, ajutat de ricoșeuri de la Josip Juranovic și Borna Sosa, înainte de a-l învinge pe Livakovic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Messi va avea acum ocazia de a se revanșa pentru dezamăgirea de a pierde finala Cupei Mondiale din 2014 în fața Germaniei în emblematica Maracana din Rio.

Ultima șansă a lui Messi la gloria Cupei Mondiale

Atunci când Messi s-a întins și și-a strâns partea superioară a tendonului stâng 19 minute în această semifinală a Cupei Mondiale, a existat o teamă că visul Argentinei și al numărului 10 iconic al acesteia ar putea avea un sfârșit de coșmar.

În schimb, Messi și-a revenit după o perioadă în care a mers la pas pentru a inspira Argentina în căutarea unui al treilea triumf la acest turneu, după victoriile din 1978 și 1986.

Și ce departe a fost față de momentul în care Argentina a fost victima a ceea ce încă este cel mai mare șoc al acestei Cupe Mondiale în Qatar, când a pierdut meciul de deschidere cu 2-1 în fața Arabiei Saudite, în ciuda faptului că Messi a adus în avantaj una dintre favoritele de dinaintea turneului.

Era în 1990 când Argentina a fost surprinsă în mod similar de Camerun în primul meci și a ajuns în finală, pierzând cu 1-0 în fața Germaniei de Vest. Acum au șansa de a merge mai departe, în timp ce Cupa Mondială ajunge la punctul culminant. Iar Messi poate, în sfârșit, să revendice coroana la ultimul său turneu.

Argentina s-a folosit de această întâlnire cu încăpățânarea, rezistența și talentul Croației, finalista din 2018, pentru a produce cea mai convingătoare prestație din această Cupă Mondială, ceea ce sugerează că echipa lui Lionel Scaloni își atinge apogeul în momentul perfect.