• Lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO cuprinde 584 de obiecte din 112 de ţări.
  • Anul acesta au fost adăugate 29 de obiecte din întreaga lume, 8 dintre ele fiind obiceiuri din ţările U.E.
  • Printre obiectele adăugate în patrimoniu se numără şi confecţionarea ceasurilor mecanice sau painea tradiţională malteză.

Dacă cineva nu are nicio idee de destinații pentru vacanță, iată un pont, out of the box. De verificat sunt obiceiurile și tradițiile din patrimoniul UNESCO și s-ar putea să inspire mulți călători pentru următoarea lor destinație. De exemplu, în 2020 a intrat pe listă sauna finlandeză.

Finlanda este țara care are 3.3 milioane de saune, la cei 5.5 milioane de locuitori. „Este un loc în care te regăseşti şi regăseşti şi bucuria serenă de a trăi. Iar goliciunea pe care sauna o permite este atât de firească încât te conectează cu natura. Nu există ruşine, nici stres, nici tensiune acolo. Cu adevărat, sauna este viaţă!”, a reacționat o finlandeză.

Festivalul „Los Caballos del Vino” din oraşul Caravaca de la Cruz, din regiunea spaniolă Murcia, face parte din patrimoniul mondial. Ține cinci zile, timp în care localnicii și turiștii se bucură de tradiția zonei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Patrimoniul așa-numit „imaterial” al UNESCO are în componența sa și activități din țara noastră. Se găsesc pe listă doina, Călușarii și colindatul în ceată bărbătească.