Lucrarea unui artist timișorean, inaugurată în Franța

  • Lucrarea „Aubusson vu par Cristian Sida” a fost inaugurată cu ocazia sărbătorii muzicii în localitatea Aubusson.
  • Aceasta a fost realizată în anii 2021 şi 2022 de către artistul vizual Cristian Sida.
  • Inaugurarea lucrării murale a lui Cristian Sida se înscrie în seria evenimentelor culturale ale Universităţii de Vest din Timişoara.

Lucrarea „Aubusson vu par Cristian Sida” a fost inaugurată cu ocazia sărbătorii muzicii în localitatea Aubusson. Aceasta a fost realizată în anii 2021 şi 2022 de către artistul vizual Cristian Sida.

Potrivit artistului, lucrarea, care măsoară 70 de metri pătraţi reprezintă „un colaj de referinţe culturale şi geografice subiective”, transpuse pe pânză cu acril, spray, marker, vernis.

„Facultatea de Arte si Design din Timişoara are legături vechi şi solide cu primăriile din Mericourt şi Aubusson, care au început printr-o serie de rezidenţe artistice şi care, ulterior, au fost urmate de participarea studenţilor de la secţia Tapiserie, în anul 2016, la o rezidenţă de creaţie, ocazie cu care studentele noastre au avut ocazia să viziteze La Cité Internationale de la Tapisserie, centrul mondial al tapiseriei, localitatea din regiunea Limousin fiind inscrisa în Patrimoniul U.N.E.S.C.O.”, a declarat Cristian Sida.

Inaugurarea lucrării murale a lui Cristian Sida se înscrie în seria evenimentelor culturale ale Universităţii de Vest din Timişoara.