- Medicul pediatru Valeria Herdea: „Copiii sunt cei mai importanți. Au nevoie să înceapă școala, să învețe. (…) Vorbim despre digitalizare și focul se face cu lemne”.
- Invitata lui Marius Tucă susține că „bătălia în această perioadă e să avem copii sănătoși, protejați, dar în același timp educați”.
- Rareş Voicu, reprezentantul elevilor: „Cine asigură stocul de măști?Probabil că, într-un final, tot părinții noștri!”
Medicul pediatru Valeria Herdea vorbește, într-o intervenție pe Zoom în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, despre riscul începerii școlilor, din punct de vedere medical.
Aceasta susține că „bătălia în această perioadă e să avem copii sănătoși, protejați, dar în același timp educați”.
„Este foarte bine să digitalizam România, dar este bine să ne și alfabetizăm. Vorbim despre digitalizare și focul se face cu lemne”, susține medicul pediatru.
Rareș Voicu, reprezentantul elevilor, despre decalogul școlii în vreme de pandemie
Invitat și el în emisiunea Marius Tucă Show, Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, vorbește despre soarta școlii românești în vreme de pandemie.
Acesta critică felul în care guvernanții respectă dreptul elevilor la educație, susținând că, în ciuda faptului că s-a tot trâmbițat modelul de școală online, paradoxal, aproape un milion de elevi nu au acces la internet.
„Cine asigură stocul de măști? Probabil că, într-un final, tot părinții noștri vor trebui să-l asigure!”, mărturisește acesta.
De ce se dorește amânarea școlilor
Reprezentantul elevilor precizează și faptul că motivul amânării începerii școlilor până pe data de 1 octombrie nu este unul deloc întâmplător, fiind legat de organizarea alegerilor locale de pe 27 septembrie. Rareș Voicu prezintă și un decalog al școlii pe timp de pandemie.
Reamintim faptul că premierul Orban a anunțat că elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online. Acesta susține că este vorba despre un scenariu cerut de medici.